5e klasse 04

19 september 2020 14:30

Onbekend

Verwenweek….

Nadat we ons eerste oefenduel met duidelijke cijfers wonnen is het qua verwachtingsmanagement zeer positief gebleven. Afgelopen week kon onze eerste wedstrijd helaas niet door gaan vanwege de weekendjes weg in september en het mooie boerenweer. Deze week was de tip van coach Hugo: rust en verwenweek… en laat dit thuis landen: hier hebben we allemaal wat aan.

Elf gemotiveerde mannen stonden dan ook lachend klaar op het terras bij Espel! Voorafgaand waren er nog wat afvallers… (dit is iets anders als… we moeten afvallen…). Todd was op werkvakantie gegaan op BOA’s op te leiden op de Appelhof (aldus intimi) en Michel had nog wat vreemde standjes geprobeerd welke funest bleken te zijn voor zijn schouder…

Nu wel, de zon scheen heerlijk, het gras was groen en Espel speelde ook in blauw. Wij in wit, dus even schakelen aan het begin van de wedstrijd was voor menig speler nodig. Elf man dus aanwezig: iedereen een basisplaats! Dat is dan ook wel weer aardig: het geeft rust dat je niet gewisseld kan worden, je moeten doseren omdat je niet kan wisselen…

Toss gewonnen, scheids al een wedstrijdje warm gelopen en we gingen los. Even aftasten wat de tactiek van Espel zou zijn waardoor we ons eigen spel hierover heen konden leggen. En dat lukte! In het kader van doseren en dan af toe een mooie aanval met strijd en energie kwam er een lekkere bal voor de goal vanaf links, ik meen door Gaizka. In de scrimmage voor het doel viel de bal randje zestien aan de rechterzijde in de voeten van Danny Danoontje. Enkele minuten hiervoor had Danny al een lekkere kans om zeep geholpen en was nu dus gebrand om toch die eerste goal te maken in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Met een paar goede bewegingen maakt hij zich vrij, kijkt, denkt niet na en peert de bal in de korte hoek in het dakje van de goal: keeper kansloos: 0-1! 15 minuten later. Corner voor Nagele: Danny voelt zich sterk en eist de bal op. Lopende naar de hoekvlag ziet Huug zijn kans schoon om vanaf de laatste man positie de zestien in te lopen. Met een goede corner van Danny en een top knikbal uit het boekje zet Huug ons bij de 2e paal op 2-0!

In de rust in de kleedkamer een lekker bakkie thee en echt even rusten: we moeten weer met dezelfde 11 naar buiten. Landman ouderwets op de goal, achteraf een lekker rustig middagje. 2e helft weer van start. 2-0 is een sterke uitgangspositie om de tegenstander het spel te laten maken en slim af te wachten waar de gaatjes gaan vallen. Op de rechterflank werd Mees enkele malen diep gestuurd, helaas mocht dit niet tot goals leiden. Gert ging als een dolle door de 2e helft: met mooie acties en slimme pases leverde dit ook geen goals op. Landman had het rustig op de goal, mede door de sterke defensie natuurlijk met oa Passie en Hakkuh Daan. Met Seki op het middenveld, Matsoe en Kees in de voorste linie hebben we de eerste punten van het seizoen verdiend! Dat smaakt naar meer!