Middenweg 12
8332CZ
STEENWIJK
tel. 0521-516404

Voor Nagele stond er afgelopen zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd op het programma. Om 14:30 uur werd er in Steenwijk afgetrapt tegen de V.V. Steenwijk met als  inzet de periodetitel in de eerste periode.

Beide ploegen hadden een overwinning nodig om deze periodetitel in de wacht te slepen. Bij een gelijkspel zou de periodetitel gaan naar het al uitgespeelde Steenwijker Boys. Lang, heel lang dacht Steenwijker Boys deze middag dat ze de periodetitel binnen zouden halen, maar in de slotfase van de wedstrijd glipte deze toch door hun handen. Het was Nagele dat door een doelpunt van Jeroen van der Vijgh in de slotfase, er stonden inmiddels 87 minuten op de klok, alsnog de winst naar zich toe trok. Door deze periodetitel is Nagele er in ieder geval van verzekerd dat ze aan het eind van het  seizoen mee gaat doen om de strijd naar promotie naar de 4e klasse.

Toch was Nagele vooraf niet helemaal gerust op een goed resultaat want de lijst met afwezigen was groot. Donderdagavond bleek al dat in ieder geval Stijn Andela, Ad Withaar, Jens Riks en Laurens Bloo niet van de partij zouden zijn. Vrijdag kwamen daar nog Koen Westervoorde en Leon Rienks bij en op zaterdagmorgen Dennis Koene. Trainer Peter Wiesenekker moest dus aardig puzzelen om toch nog een volwaardige selectie op de been te brengen. Uiteindelijk stond er toch nog best een goed elftal op het veld met daarin in de basis 2 spelers van JO19 te weten Branco van Mourik en Cas Riks. Van deze keuze zou Peter Wiesenekker geen spijt krijgen. Op het middenveld speelde Branco een voortreffelijke wedstrijd en centraal achterin groeide Cas uit tot misschien wel de beste man van Nagele deze middag. Mede door zijn inbreng oogde de defensie van Nagele erg solide.

Al voor de wedstrijd bleek dat niet alleen Nagele personeelsproblemen had, ook Steenwijk miste de nodige mensen waaronder een aantal bepalende spelers. Dit was goed te merken want waar Nagele verwacht had een groot deel van de wedstrijd onder druk te komen staan, bleek dat uiteindelijk niet het geval te zijn. Nagele was uiteindelijk in een groot deel van de wedstrijd zelfs de iets betere ploeg. Alleen in het eerste kwart van de wedstrijd was Steenwijk misschien de bovenliggende partij, maar als er al sprake was van krachtsverschil was dit krachtsverschil in ieder geval niet erg groot. De eerste kansen waren vandaag wel voor Nagele met in minuut 15 zowel scoringskansen voor Luc de Buck als Sander Koene maar deze kansen leverden geen treffer op.

In minuut 25 leek het dan voor Nagele dan toch mis te gaan. Aanvaller Okke de Jonge van Nagele verdedigde goed mee tot in zijn eigen zijn 16, maar maakte toen een onhandige overtreding op zijn directe tegenstander. Een overtreding die in de ogen van de scheidsrechter geen genade kon vinden, een strafschop dus. De zeker niet slecht ingeschoten penalty werd door keeper Redmer Miedema fraai gekeerd waarmee hij Nagele voor een toch wel vroege achterstand wist te behoeden. Achteraf zou dit wel eens het belangrijkste moment of in ieder geval het op een na belangrijkste moment van de wedstrijd geweest kunnen zijn, want na dit moment kwam Nagele de rest van de middag in defensief opzicht nauwelijks meer echt in de problemen. Bij een vroege voorsprong had Steenwijk zich ongetwijfeld teruggetrokken op eigen helft en zou het voor Nagele heel moeilijk zijn geweest om nog langszij te komen, laat staan om de volle winst te behalen.

In minuut 33 nam de vanmiddag ijverige Luc de Buck een voorzet van de rechterkant vol op zijn slof. De bal verdween hard en hoog over het doel van Steenwijk. In minuut 36 kwam Nagele bijna op voorsprong. Van ruim 30 meter schoot Jeroen van der Vijgh de bal op de lat. De rust zou aanbreken met een 0-0 stand.

Meteen na rust was de eerste kans voor Steenwijk. Van dichtbij kopte de spits van Steenwijk de bal over het doel van Nagele. Dit bleek achteraf eigenlijk de beste kans geweest te zijn die Steenwijk in de 2e helft zou krijgen. Keeper Redmer Miedema hoefde in de 2e helft nauwelijks meer echt in actie te komen. De kansen voor Steenwijk bleven beperkt tot speldeprikjes, vaak schoten van buiten de 16, die meestal over het doel van  Nagele gingen. Het enige waar Nagele in verdedigend opzicht attent op moest zijn, waren doorschietende ballen. Nagele was hier alert op en kwam niet of nauwelijks in de problemen.

Na de gemiste kans van Steenwijk in minuut 46 leek Nagele in de 48e minuut op voorsprong te komen toen Okke de Jonge de bal binnenschoot. De scheidsrechter leek eerst naar de middenstip te wijzen, maar op aangeven van de grensrechter van Steenwijk werd dit doelpunt alsnog afgekeurd.
Zeker in de 2e helft legde Nagele veel energie in de wedstrijd. Ondanks dat er weinig kansen te noteren waren, verveelde het talrijke publiek zich geen moment. Hoewel het voetbaltechnisch misschien niet de beste wedstrijd was, leverden de spanning en de strijd uiteindelijk een boeiend schouwspel op. Hoewel het krachtsverschil niet erg groot was, was het Nagele dat nog het meest recht op een overwinning had. Nagele kreeg wel enkele kansjes, maar supergevaarlijk werd Nagele ook weer niet. In minuut 80 gaf de trainer van Steenwijk aan dat er achterin 1 op 1 gespeeld moest worden want Steenwijk wilde kost wat kost winnen. Nagele had daar al een beetje op gerekend en had eigenlijk vooraf al besloten haar eigen speelwijze niet te veranderen. Achterin stond het goed en voorin had Nagele toch altijd nog 3 best snelle aanvallers staan. Het zou uiteindelijk goed uitpakken. In minuut 87 bracht de deze middag met energie smijtende Pim Withaar de bal vanaf links voor op Okke de Jonge. Okke kopte de bal voor het doel bij de eerste paal waar de attent spelende Jeroen van der Vijgh de bal bij de eerste paal binnen wist te tikken: 0-1. Het was zaak voor Nagele om in de slotfase stand te houden. De moegestreden Branco van Mourik werd in de slotminuten vervangen door Jaron Kalter die als speler van Nagele JO191 zijn competitiedebuut maakte voor Nagele 1. Steenwijk drong in de slotminuten en de extra tijd, de scheidsrechter liet bijna 5 minuten langer doorspelen, nog wel aan maar echt in de problemen kwam Nagele niet meer. Ook het mee naar voren gaan van de keeper leverde Steenwijk geen doelpunten op. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kon Nagele de overwinning en de behaalde periodetitel  vieren, en dat werd uiteraard dan ook goed gedaan.  Een overwinning die behaald werd door een ploeg waarvan elke speler vooraf wist dat er iedereen maximaal gepresteerd moest worden en dat werd er vandaag gedaan. Geen enkele speler verzaakte deze  middag. Nagele kan nu met een gerust hart uitkijken naar het vervolg van de competitie.

De selectie van Nagele bestond vandaag uit de volgende spelers: Redmer Miedema, Emiel Krops, Remon Kappers, Cas Riks, Wessel Claassen, Pim Withaar, Jeroen van der Vijgh, Branco van Mourik (87, Jaron Kalter), Sander Koene, Luc de Buck (46, Thomas Koene), Okke de Jonge en Sebastian van Breugel. Laatstgenoemde werd vlak voor aanvang van de wedstrijd op het allerlaatste moment nog aan de selectie toegevoegd. Hij zou uiteindelijk geen speelminuten krijgen.