Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Vandaag de start van de 4e ronde en we beginnen met een thuiswedstrijd. Prachtig weertje, de velden liggen er netjes bij en het wordt een gezellige ochtend met alle andere gelijktijdige wedstrijden.

Tegenstander is dus Wolvega. Leuk om weer tegen een nieuwe tegenstander te starten. Ook wel spannend: kunnen we winnen? Startsein om 0900uur! En we zijn volledig aanwezig met allemaal een goeie zin om vandaag te winnen.
Dat wij het voorbeeld voor het grote Oranje zouden zijn vandaag konden wij toen nog niet weten 🙂...

De aftrap is voor de gasten. Nagele staat goed om de eerste aanval op te vangen. Met Stijn op doel, verdediging met Jens, Arne en Lars, middenveld met Meynt, Loek en Feije en voorin met Tycho en Sep. Uiteraard werd er ook gewisseld want met 9 man in het veld wordt het vaak wat te druk...

Na de eerste onderschepping van de bal is het even kijken hoe iedereen staat. En dan dat keuze moment: ga ik een actie maken of kies ik voor een goeie pass... Al met al is iedere keuze goed. En gaat het mis, dan is het een mooi leermomentje.

Vanuit eerdere wedstrijden hebben we ervaren dat we best eens een keer op doel kunnen schieten vanaf een metertje of 10. De keeper is hier niet altijd op berekend en wanneer het schot krachtig is dan zijn de kansen groot! Zo valt dan ook de 1-0! Loek krijgt op een meter of 12 van het doel de bal in de voeten, neemt aan, doet een paar stappen, kijkt en schiet! 1-0! Een droomstart voor J08. Dat Wolvega zich de kaas niet van het brood laat eten is duidelijk en ze gaan vol op de aanval. Keeper Stijn staat als een tijger in het doel en duikt op elke bal die in de buurt komt. Hierna volgt dan een goeie uittrap en zijn er weer kansen voor de Nageler aanval. Prachtig om te zien! Zo ook in de laatste minuut van de eerste helft: Jens is mee naar voren gelopen, Stijn trapt de bal van achter hard naar voren. Jens neemt aan en bedenkt zich niet en schiet op doel! De scheids, ook de man de van de tijd, fluit op het moment van het schot. De bal schiet op de keeper af en de keeper duikt ondanks het fluitsignaal op de bal. Deze rolt net over de doellijn en zit! De scheids heeft helaas al gefloten en het doelpunt gaat niet de boeken in. Ruststand 1-0.

Dan de 2e helft. Wolvega kreeg een goeie peptalk in de rust en vanaf de aftrap streden ze hard om elke bal. Een snelle en mooie aanval levert direct resultaat: 1-1! De peptalk van ons was ook heel sterk dus de jongens kregen superkracht door deze tegengoal. Met zijn allen vol op de bal en pressie naar voren. Tycho in de spits bleek vandaag een neusje voor de goal te hebben. Met een zuivere hattrick brengt hij Nagele in 10 minuten tijd op een 4-1 voorsprong. Hoe blij maak je een team! Dat we hierna de touwtjes een beetje laten vieren is logisch maar kost ons nog wel een tegengoal. Het wordt nog een klein beetje spannend met een aanval van Wolvega maar de bal, welke goed geschoten wordt, spat op de paal! De scheids kijkt hierna op zijn klokkie en fluit af! We hebben gewonnen! Eindstand 4-2! Wat voelt winst weer fijn, op naar volgende week!