NAGELE PROMOVEERT NA PRACHTIGE ZEGE IN RUINEN - V.V. Nagele

NAGELE PROMOVEERT NA PRACHTIGE ZEGE IN RUINEN

NAGELE PROMOVEERT NA PRACHTIGE ZEGE IN RUINEN

Nagele 1

5 - 1

SETA 1

8'
Noah Schuur
Assist: Jens Riks
Assist: Thomas Koene
Assist: Jens Riks
Assist: Pim Withaar
85'
Denny Feiken (2 keer geel)
86'
Jeroen Buurke

Competitie

4eklasse/5e klasse Finale G

Datum

18 juni 2022 14:30

Scheidsrechter

L.B. Franzky

Accommodatie

Sportpark De Baete
Wolvenweg 10
7963BG
RUINEN
tel. 0522-472100

Op deze mooie 18e juni stond de finale om promotie naar de 4e klasse op het programma tegen SETA uit Musselkanaal. De nummer twee uit 5F dat op één punt na het kampioenschap had gemist en er met 105 goals lustig op los had gescoord. Van dit aantal kwamen er maar liefst 41 van de voet van spits Jeroen Buurke. Ook in de vorige ronde werd makkelijk het net gevonden: Haren werd met 4-2 verslagen. Wie scorebordjournalistiek toepast zou nogal angstig naar deze tegenstander kijken.

Spionnen in Musselkanaal

Maar Nagele deed niet aan scorebordjournalistiek en liet niets aan het toeval over. En zo kon het gebeuren dat er vorige week in het verre Musselkanaal twee Nageler spionnen rondliepen, in de persoon van trainer Peter Wiesenekker en assistent trainer Allard van der Wiel. Nagele wist zodoende precies wat haar te wachten stond en kon hier gedurende de week op trainen. Dat het team dan ook nog eens een perfecte uitvoering op de mat legt en rustig blijft in verschillende situaties is zeer knap te noemen.

Na een vroege tegengoal had Nagele voor rust de schade hersteld middels twee treffers. Na rust walste het over SETA heen en bleef de teller steken bij 5-1. Hiermee promoveert Nagele naar de 4e klasse. En ja, daar was iedereen na drie jaar heel erg aan toe. De vorige twee seizoenen, toen met Evert Tromp als trainer (vandaag ook aanwezig als supporter), kreeg  Nagele 1 de kans niet door corona na constant ongeslagen bovenin te hebben gestaan. Dus dit is ook zeker de beloning voor zijn werk. Vandaag was er dan wel die ultieme mogelijkheid. Hoewel de druk dus groot was, werd deze eerste de beste kans meteen vakkundig in klinkende munt omgezet.

Ruinen

Met de door Batjes Wonen gesponsorde bus gingen spelers, staf en supporters op naar het mooie Ruinen dat vandaag dienst deed als het decor van neutraal terrein. En laten we maar meteen beginnen met de complimenten en onze grote dank richting voetbalvereniging Ruinen. Niet alleen de clubkleuren waren uitstekend. Ook de ontvangst, de acommodatie, de muziek op het veld, de drankjes langs de lijn, de gastvrijheid etc. Alles was perfect geregeld op het sfeervolle hoofdveld van de plaatselijke VV. Na afloop ontvingen we in de bestuurskamer ook nog eens een bos bloemen van Ruinen voor de behaalde promotie. Kortom, we konden ons geen betere locatie wensen om deze allesbeslissende finale te spelen. Dat niemand van SETA zich deze dag heeft laten zien in de bestuurskamer is vreemd, maar dat moeten ze zelf weten zullen we maar zeggen.

Nagele was overigens met een complete selectie van 18 spelers naar Ruinen afgereisd. En met maar vijf wisselmogelijkheden zouden twee spelers dus geen minuten kunnen maken. Uiteindelijk kwamen Dennis Koene en Cas Riks niet binnen de lijnen. De enige die vandaag niet van de partij was, was leider en verslaggever Harrie Bloo. Hij geniet al enkele weken in het Italiaanse Toscane van een welverdiende vakantie. Al had hij er vandaag natuurlijk maar al te graag bij geweest, ook gezien het feit dat hij volgend seizoen stopt als leider om gezondheidsredenen en dit een hele mooie afsluiter was geweest.

Maar Harrie had de zaakjes uiteraard goed overgedragen. Zo had hij voor de wedstrijden tegen MSC, Heerenveen en de finale van vandaag de verslaggever geregeld die twee seizoenen geleden als paragnost al had voorspeld dat Nagele zou promoveren, dus dat was een goed voorteken. En de leiderstaken waren overgedragen aan zijn zoon Rick Bloo, die de pechvogel van het seizoen was toen hij al vroeg in het seizoen tegen weer een zware knieblessure aanliep. Maar vandaag dus samen met Stef Prins het leidersduo. Verder had JP vandaag een vrije dag want de grensrechters werden door de KNVB aangeleverd. Alhoewel vrij, hij wenste niet met de bus mee te gaan maar ging met de auto om op tijd weer in de kantine achter de bar te kunnen staan. Thanks maar weer JP! Verder op de bank hoofdtrainer Peter Wiesenekker en assisent trainer Allard van der Wiel.

Vroege tegengoal

Nagele stond als thuisclub op papier en dat had zo zijn voordelen. Het grootste voordeel was dat er in het blauwe thuistenue kon worden gespeeld. SETA (normaliter blauw–wit) speelde vandaag in het geel-zwart. De opkomst was prachtig met veel rook, fakkels en vuurwerk georganiseerd door de vele supporters en zelfbenoemde pyro’s van beide clubs. Toen de kruitdampen waren opgetrokken kon de wedstrijd van start.

Op het veld ontwikkelde zich al snel het spelbeeld dat verwacht werd. Het beter voetballende Nagele met veel balbezit en de ruimte op het middenveld benuttend dat SETA liet. En SETA dat zo snel als mogelijk opteerde voor de lange bal op de gevaarlijke en makkelijk scorende voorwaartsen omdat ze opbouwend weinig in hun mars hadden. Maar de verdedigers Stijn Andela, Emiel Krops, Koen Westervoorde en Laurens Bloo en de heersende middenvelders Pim Withaar en Jeroen van der Vijgh waren 90 minuten lang uiterst scherp en sterk in het verwerken van deze ballen. Menig (kop)duel werd gewonnen waarna Nagele weer kon gaan voetballen. Vaak via Koen, Pim en Jeroen die op zoek gingen naar de spelers met een actie: Jens Riks, Okke de Jonge en Thomas Koene. Om uiteindelijk spits Sander Koene in stelling te brengen.

Toch sloeg de schrik om het hart toen SETA in de 8e minuut over hun rechterkant, waar Laurens Bloo het bij tijd en wijle lastig had, een voorzet kon afleveren. Deze werd half weggewerkt en viel op zo’n 13 meter van de goal voor de voeten van Noah Schuur die deze bal zeer fraai in de kruising wist te schieten: 0-1.

Dreiging

Zaak voor Nagele om rustig te blijven en het spel te blijven spelen, dan zouden de kansen ongetwijfeld gaan komen. Dit deed het team prima. Al was Nagele voorin het eerste half uur nog niet echt gelukkig in de acties. Na 11 minuten kon de eerste mogelijkheid worden genoteerd toen Sander Koene, na een afgeslagen voorzet van neef Thomas, de bal voor de voeten kreeg maar zijn schot miste overtuiging en ging naast. Wel was duidelijk dat Thomas Koene de sleutel in handen kon hebben voor deze wedstrijd want er lagen mogelijkheden tegen zijn directe tegenstander.

In minuut 32 kwam Nagele langszij en konden de fans voor het eerst deze middag juichen en de reclamebord constructie testen van de plaatselijke VV. Een corner van Jens Riks werd door Okke de Jonge ingekopt en ook Sander Koene leek nog even aan de bal te zitten: 1-1. Even daarvoor ging Jens Riks achter een vrije trap staan dicht op de goal en kregen de fans een Remon Kappers deja vu voorgeschoteld. Remon toen in Heerenveen, Jens nu in Ruinen. De bal verdween hoog over de ballenvanger, staat op film en kan aan het archief worden toegevoegd.

Daar waar Nagele veruit het betere van het spel had, was het in minuut 35 toch weer alarmfase één. Vanaf wederom de rechterkant van SETA, en dus de linkerkant van Nagele, kwam de bal voor de goal en werd vervolgens maar rakelings over geschoten. Gelukkig niet het horror scenario van twee schoten, twee goals. Die goal viel twee minuten later aan de andere kant. Thomas Koene passeerde zijn tegenstander en vond Sander Koene die laag in de hoek afrondde: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Op slot

In de rust werd de met lichte liesklachten kampende Okke de Jonge vervangen door Ad Withaar, het goudhaantje van de laatste promotie inmiddels 13 jaar geleden (WWS uit). Na rust gooide Nagele de wedstrijd al vroeg op slot toen Jens Riks aan de rechterkant sterk aan de bal bleef en af speelde op Thomas Koene randje zestien. Met een laag schot in de korte hoek passeerde hij de keeper: 3-1. Toch was het even later nog even schrikken toen Stijn Andela een gemeen duwtje kreeg en daardoor in botsing kwam met de goed uitgekomen keeper Redmer Miedema. Beide spelers bleven liggen maar konden gelukkig verder. Even later pakte Redmer een schot klemvast. Het weinige werk dat hij vandaag te doen kreeg, deed hij uitstekend.

Tien minuten later was het pleit definitief beslecht. Eerst werd Sander Koene nog een vrije doortocht  ontnomen toen de grensrechter twijfelachtig vlagde voor buitenspel. Even later, in de 65e minuut, was het wel raak toen Sander zijn kopbal zag worden gesmoord, maar de bal lekker viel voor de voeten van de uitstekend spelende Jeroen van der Vijgh. Hij bedacht zich niet en schoot de bal kiezelhard tegen de touwen: 4-1. Luc de Buck kwam even later binnen de lijnen voor Jens Riks die onder luid applaus het veld verliet. Kenmerkend vandaag voor Nagele was zijn lange sprint terug langs de lijn om mee te verdedigen tot de achterlijn. Hoe warm het ook was, en dat was precies de strijd en fitheid die het hele team vandaag liet zien. Ook Leon Rienks, Wessel Claassen en Remon Kappers kwamen in de slotfase nog in het veld. 

Remmen los

Kansen kwamen er hierna nog voldoende maar het bleef bij nog één doelpunt. De zeer sterk spelende captain Pim Withaar stuurde met een fraai steekpassje Thomas Koene alleen op de keeper af: 5-1 in de 79e minuut. Alle remmen gingen in deze fase even los bij de technische buitenspeler en het zou goed kunnen dat menig SETA speler zaterdag nacht badend in het zweet wakker is geworden denkend aan weer een geslaagde passeeractie. Eerst werd Ad Withaar een grote kans aangeboden en ook Luc de Buck leek bediend te gaan worden voor de 6-1 ware het niet dat Thomas bij het laatste tikje de bal te ver voor zich uitspeelde. Het bleef dus bij twee goals en één assist, lang niet slecht natuurlijk.

Rode kaarten

In de slotfase kreeg de aanvoerder van SETA zijn tweede gele kaart, en dus rood, na een heupzwaai. In plaats van naar de kleedkamer ging hij in de dugout zitten. Toen de scheidsrechter hem daar op wees liepen de frustraties hoog op bij topscorer Jeroen Buurke, die deze wedstrijd compleet was geneutraliseerd door de sterke Nageler defensie. Eerst kreeg hij nog geel, maar in een split second werd dit omgezet naar direct rood toen hij wel heel dreigend bij de uitstekend leidende scheidsrechter LB Franzky in de buurt kwam. Beide spelers moesten van het veld en zochten nu wel de kleedkamer op om af te koelen. Nagele geloofde het wel en maakte niet echt heel veel aanstalten meer om tegen de 9 man van SETA nog een goaltje te maken. Toen de scheidsrechter afblies kon het grote feest beginnen na een wedstrijd waarin Nagele simpelweg een maatje te groot was voor de tegenstander.

Spits Buurke van SETA was inmiddels tot bedaren gekomen en kwam na afloop terug het veld op om vuurwerk af te steken voor Nagele als felicitatie. Een mooi gebaar. Voor spelers en supporters hield het hierbij uiteraard nog niet op want wat nog volgde was een busrit naar huis met voldoende koude drankjes en een feestje in de kantine. Hoe laat het is geworden is hier niet bekend. Maar wat we wel weten is dat spelers en staf een topprestatie hebben geleverd dit seizoen en dat Nagele naar de 4e klasse promoveert! En dat is meer dan verdiend!

Opstelling Nagele:
Redmer Miedema, Stijn Andela (75. Wessel Claassen), Emiel Krops, Koen Westervoorde, Laurens Bloo (75. Leon Rienks) Pim Withaar, Jeroen van der Vijgh, Jens Riks (65. Luc de Buck), Okke de Jonge (45. Ad Withaar), Sander Koene (80. Remon Kappers), Thomas Koene.

Nagele 1 - SETA 1: 5-1 (2-1)
Scoreverloop: 8. 0-1 Noah Schuur, 32. 1-1 Okke de Jonge, 37. 2-1 Sander Koene, 54. 3-1 Thomas Koene, 65. 4-1 Jeroen van der Vijgh, 79. 5-1 Thomas Koene.
Scheidsrechter: L.B. Franzky
Rode kaart: 85. Denny Feiken (SETA) (2 x geel), 86. Jeroen Buurke (SETA)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!