Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 50

Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Nagele is de bekerpoule goed begonnen. In eigen huis werd Steenwijker Boys, een oude bekende van vorig seizoen, met 6-1 verslagen. Die grote uitslag was te danken aan een uitstekende eerste helft. Na rust werd het publiek beduidend minder vermaakt.

De thuisploeg schoot uit de startblokken. Zo schoot Okke de Jonge in kansrijke positie over maar nog in dezelfde minuut was het wel raak voor hem. Thomas Koene werd fraai de diepte ingestuurd en die legde af op Okke voor wie het een koud kunstje was om binnen te tikken: 1-0. De vlag ging omhoog maar scheidsrechter Albada liet zich niet foppen want een speler die achter de bal blijft kan immers geen buitenspel staan. Nagele kwam via fraaie aanvallen vaker in kansrijke positie. Zo kon Koen Westervoorde net niet scoren na terugkoppen van Jens Riks en zag Ad Withaar een schot uit de lucht op de vuisten van de keeper van Steenwijker Boys belanden. In minuut 20 was het wel raak. Na een goede actie vanaf links via Thomas Koene komt de bal voor de voeten van Okke de Jonge. Zijn lage schot wordt door Ad Withaar tot doelpunt gepromoveerd: 2-0.

Na een half uurtje was het de beurt aan Remon Kappers voor een voetzoeker in de zestien, welke net niet door Sander Koene kon worden aangeraakt. Maar een speler van de gasten lukte dat wel: 3-0. Ad Withaar leek met een kunstig boogballetje fraai te scoren maar de bal belandde op het dak van de goal. De klok stond inmiddels op 45 minuten en net toen je je bedacht dat keeper Redmer Miedema nog helemaal niets te doen had gehad werd er een hard schot midden op de goal gevuurd, klemvast in zijn handen. Nagele was blijkbaar al met de gedachten bij de thee want een paar seconden later werd een teruggetrokken voorzet maar net langs de paal geschoven. De ruststand werd op 4-0 bepaald na een voorzet vanaf links die door Sander Koene goed werd afgelegd op Ad Withaar. Zijn tweede van de middag.

In de tweede helft werd het goede niveau van het eerste bedrijf niet gehaald. Voornamelijk doordat Nagele niet zuinig genoeg op de bal was. Er werden soms vreemde oplossingen gezocht en de passing was onnauwkeurig. Tel daarbij op dat soms veel te gehaast de aanvallers werden gezocht, terwijl dat nog helemaal niet kon. Gevolg van dit gebrek aan geduld waren enkele diepe ballen in niemandsland. Het gevaar deze helft kwam via kopballen van Luc de Buck en Cas Riks en een schot van Jens Riks. Langzamerhand geloofde ook Steenwijker Boys in het maken van een goaltje. Eerst bracht Redmer nog fraai redding met de voet maar even later was hij kansloos op een mooie vrije trap over het niet springende muurtje: 4-1. Na deze treffer wist Nagele toch nog even aan te zetten. Zo schoot Dennis Koene op de paal na afleggen van Leon Rienks. Even later was het wel raak toen Sander Koene de keeper op zijn weg vond maar de rebound voor Luc de Buck was: 5-1. Het slotakkoord was voor Sander Koene die de bal simpel kon intikken na afleggen van Jens Riks. Hiermee werd de eindstand op 6-1 bepaald. Een uitstekend begin in deze bekerpoule.

Er volgen nu nog twee uitwedstrijden in Steenwijk alvorens de competitie begint. Aanstaande zaterdag gaat Nagele op bezoek bij VV Steenwijk (14:30 uur). Een week later is Olde Veste '54 2 de tegenstander om 15:00 uur.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema; Emiel Krops, Koen Westervoorde (58. Wessel Claassen), Laurens Bloo, Remon Kappers; Cas Riks, Jens Riks, Sander Koene; Thomas Koene (46. Luc de Buck), Ad Withaar (55. Leon Rienks), Okke de Jonge (58. Dennis Koene).