8625JB
OPPENHUIZEN
tel. 0515-559698

Voor Nagele stond er vandaag niet veel meer op het spel in de laatste uitwedstrijd van deze competitie in Oppenhuizen tegen TOP ‘63. Voor TOP ‘63 daarentegen wel want het had de punten hard nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Een van de concurrenten in de strijd om degradatie is Tonego uit Luttelgeest. Nagele wilde in ieder geval haar polderplicht vervullen door de 3 punten mee naar huis te nemen.

In het programmaboekje van TOP ‘63 deze middag was het volgende te lezen: “Nagele op de Camping. Het thema van het dorpsfeest dat sinds afgelopen woensdag tot en met zaterdag gevierd wordt in Nagele. Tel er bij op dat Nagele de nacompetitie al heeft bereikt, dan mag u de rest zelf invullen. Nagele zou vandaag dus de perfecte tegenstander zijn”. Op papier was dat misschien ook wel zo, maar de wedstrijd wordt niet op papier gespeeld maar op het veld. Na 90 minuten spelen stond er toch maar een mooie 1-3 eindstand op het scorebord en mocht Nagele weer 3 punten op haar conto bijschrijven.

Bij Nagele ontbraken vandaag de vaste waarden Jeroen van der Vijgh en Stijn Andela, maar ook het gemis van deze spelers werd vandaag weer eenvoudig opgevangen. Net als elke andere wedstrijd had de wedstrijd vandaag weer 2 helften, een 1e en een 2e helft. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Er gebeurde bar weinig. Beide ploegen kregen een paar kansen, maar deze leverden niets op. Dat de ruststand 0-0 werd verbaasde dan ook bijna niemand.

Na rust was het heel anders. Bij aanvang van de tweede helft bracht trainer Peter Wiesenekker 2 spelers van JO-19 in, Tijn Riks en Branco van Mourik. Daarmee waren al 3 van de maximale 5 wissels gebruikt omdat in de eerste helft Remon Kappers al binnen de lijnen was gekomen om de geblesseerde Cas Riks te vervangen. Toen in de 48e minuut ook Pim Withaar met een hamstringblessure het veld moest verlaten, was Emiel Krops wissel nummer vier. Na een uur spelen bracht Peter Wiesenekker al zijn 5e wissel in, Ad Withaar werd vervangen door Okke de Jonge. Hier had hij even later wel spijt van want Luc de Buck moest in de 64e minuut met een hoofdblessure het veld verlaten en kwam niet meer binnen de lijnen terug. Nagele moest dus noodgedwongen het laatste half uur met 10 man verder.

De wedstrijd begon toen pas eigenlijk echt want met 10 man maakte Nagele uiteindelijk het verschil. Een hoofdrol was hierbij weggelegd voor de ingebrachte wissels want zij waren bij alle doelpunten van Nagele betrokken. TOP ‘63 dacht met 11 tegen 10 een overwicht te hebben. Een numeriek overwicht hadden ze wel, maar waar een ieder dacht dat TOP ‘63 meer ruimte zou krijgen was het Nagele dat de meeste ruimte kreeg. Dit kwam omdat TOP ‘63 met veel mensen ten aanval trok waardoor Nagele bij elke tegenaanval in aanvallend opzicht heel veel ruimte kreeg en daar maakte het meer dan uitstekend gebruik van.

In de 65e minuut leek Nagele op een 0-1 voorsprong te komen. Branco van Mourik leek na een goede actie net voor langs te schieten maar de goed meelopende Okke Jonge wist de bal nog net binnen te tikken. Op aangeven van de grensrechter van TOP ‘ 63 werd dit doelpunt echter afgekeurd. De thuisploeg kreeg in deze fase van de wedstrijden wel een aantal kansen, maar de afwerking liet ernstig te wensen over. In de 70e minuut kwam Nagele voor het eerst op voorsprong. Een lange bal van achteruit van Laurens Bloo kwam in de voeten van Emiel Krops die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Erg lang kon Nagele deze voorsprong niet vasthouden, want nog geen 5 minuten later stond het weer gelijk. Wieger Baarda, veruit de gevaarlijkste speler van TOP ‘63 deze middag, schoot de bal vanaf de linkerkant onhoudbaar voor keeper Redmer Miedema in de verste hoek: 1-1.

Een ieder die dacht dat dit de eindstand zou worden kwam bedrogen uit want nog geen minuut later stond Nagele al weer voor. Na een goede 1-2 combinatie tussen Okke de Jonge en Branco van Mourik tekende Okke De Jonge voor de 2e treffer van Nagele. Even later kreeg Emiel Krops een uitgelezen kans om de 3e treffer voor Nagele op het scorebord te zetten. De verdediging van TOP ‘ 63 tastte volledig mis op een lange bal van achteruit van Laurens Bloo waardoor hij alleen op de keeper af mocht gaan, maar hem niet wist te passeren. Even later was het dezelfde Emiel Krops die nu wel wist te scoren. Een door Okke de Jonge teruggelegde bal schoot hij keurig binnen en bepaalde de eindstand daarmee op 1-3 zodat Nagele weer 3 punten bij kon schrijven.

Het enige smetje op deze wedstrijd was de blessure van aanvoerder Pim Withaar die zoals het er nu naar uit lijkt te zien de rest van het seizoen vermoedelijk niet meer in actie zal komen. Volgende week sluit Nagele de competitie thuis af tegen buur Tollebeek. Een wedstrijd waarin niets meer op het spel staat, maar waar na afloop het seizoen op een gezellige manier afgesloten gaat worden met weer heel veel kippenpootjes van Mats. Hoeveel het er gaan worden is nog een verrassing, maar een ding is zeker. Het zijn er dit jaar weer meer dan vorig jaar.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Cas Riks (35. Remon Kappers), Koen Westervoorde (46. Tijn Riks), Laurens Bloo, Max Koene, Sander Koene, Jens Riks, Pim Withaar (48. Emiel Krops), Luc de Buck (64. het veld verlaten maar kon niet meer worden vervangen), Ad Withaar (62. Okke de Jonge), Thomas Koene (46. Branco van Mourik).