Paasloregel 3 A
8338ST
WILLEMSOORD
tel. 06-15001125

Na het gelijkspel van vorige week thuis tegen IJVC speelde Nagele vandaag uit tegen het uit de 3e klasse gedegradeerde Willemsoord. Duidelijk is dat Willemsoord het ook dit seizoen moeilijk gaat krijgen want Nagele had vandaag, zonder erg goed te voetballen, een vrij eenvoudige middag.

Voor trainer Peter Wiesenekker was het zaterdagmorgen toch nog even puzzelen want op het laatste moment ontbraken drie spelers wegens ziekte. Omdat de JO19 afgelast was, kwamen er drie spelers van JO19 op de bank te zitten. Ook kon hij vandaag, na een afwezigheid van bijna een maand, weer beschikken over aanvoerder Pim Withaar, toch een belangrijke speler voor Nagele. Ondanks zijn lange afwezigheid legde hij meteen een goede wedstrijd op de mat.

Nagele zou na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 1-5 winnen. Een overwinning die zomaar veel ruimer had kunnen uitvallen. Kansen op een grotere overwinning waren er voldoende.

Nagele had vanaf de eerste minuut een veldoverwicht, maar voetballend was het in een groot deel van de eerste helft van de zijde van Nagele niet altijd even zuiver. Regelmatig werd de bal zomaar naar de verkeerde kleur geschoten. Daar is voor Nagele zeker nog heel veel winst te behalen.

Hoewel Nagele in de eerste helft bijna niets weggaf, had het binnen 10 minuten toch zomaar op achterstand kunnen staan. Keeper Redmer Miedema beoordeelde een hoge bal die richting de kruising ging niet helemaal goed. Via zijn handen kwam de bal zomaar in de voeten van een van de aanvallers van Willemsoord die, gelukkig voor Nagele, over schoot. Na een goed kwartier spelen zette de normaal niet vaak scorende Pim Withaar op aangeven van zijn broer Ad Nagele op een 0-1 voorsprong. Van buiten de 16 schoot hij de bal fraai binnen. In de 42e minuut kwam Nagele op een 0-2 voorsprong. Een door Leon Rienks goed genomen corner werd door de keeper van Willemsoord in zijn eigen doel gewerkt. Meest opvallende moment in de resterende speeltijd van de eerste helft kwam op naam van Stijn Andela. Stijn begon vanuit de verdediging aan een indrukwekkende rush en kon uiteindelijk pas op het allerlaatste moment gestopt worden door een van de verdedigers van Willemsoord.

Na rust eenzelfde spelbeeld als voor rust met het verschil dat Nagele wat zorgvuldiger speelde dan voor rust. In de 52e minuut kwam Nagele op een 0-3 voorsprong. Een corner van Leon Rienks werd door een van de spelers van Willemsoord binnen de 16 met de hand weggewerkt: strafschop. Ad Withaar zette Nagele vanaf 11 meter op een 0-3 voorsprong. Deed Willemsoord dan eigenlijk niets terug? Bijna niets, tot minuut 76. De enige kans die Willemsoord in de 2e helft kreeg, werd in deze 76e minuut na een mooi opgezette aanval van buiten de 16 erg fraai binnengeschoten. Keeper Redmer Miedema was op slag kansloos.

Nog geen 2 minuten bracht Leon Rienks het verschil weer op 3 doelpunten na een fraai geplaatst schot van buiten de 16 in de bovenhoek. In de slotfase bekroonde Jeroen van der Vijgh een goede wedstrijd met een doelpunt, dit op aangeven van Ad Withaar. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 1-5 in het voordeel van Nagele.

Al met al een eenvoudige en dik verdiende overwinning voor Nagele. Zonder andere spelers tekort te doen was Cas Riks, dit seizoen aangesloten vanuit de JO19, vandaag een van de meest opvallende spelers van Nagele. Centraal achterin leverde hij een puike wedstrijd af.

Volgende week zaterdag staat de eerste derby op het programma. Nagele speelt dan uit tegen Creil/Bant in Bant. Een derby die normaal gesproken garant staat voor spektakel.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Stijn Andela (70.Jaron Kalter), Laurens Bloo, Cas Riks, Leon Rienks, Pim Withaar (70. Tijn Riks), Jeroen van der Vijgh, Okke de Jonge, Emiel Krops (65. Branco van Mourik), Ad Withaar en Thomas Koene (65. Dennis Koene).