Nagele plaatst zich voor nacompetitie na winst op Sleat

Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Na de overwinning van vorige week thuis tegen Tonego had de nummer 3 van de ranglijst Nagele vandaag in de thuiswedstrijd tegen Sleat aan een punt voldoende om een periodekampioenschap veilig te stellen. Voor Sleat stonden er andere belangen op het spel. Sleat, bij aanvang de nummer 9 van de ranglijst, had de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven.

Na 90 minuten voetbal was het Nagele dat uiteindelijk aan het langste eind trok, daar waar Sleat gelijkwaardig was. Dat kan geen toeval meer zijn, dat is inmiddels toch echt een kwaliteit geworden. Niet de pannen van het dak spelen, maar wel de punten pakken. Bij Nagele staat het organisatorisch goed waarbij het kan steunen op een laatste tijd betrouwbare verdediging.

Toen Nagele in de 3e minuut op voorsprong kwam, maakten de thuissupporters zich al niet al teveel zorgen meer. Het zou wel goed komen. En het kwam uiteindelijk ook goed, maar vanzelf ging dat ook vandaag niet. Zoals gezegd kwam er een vroege voorsprong. Ad Withaar, die na langdurig blessureleed weer zijn opwachting maakte in de basis van de V.V. Nagele, gaf de bal af op Jens Riks die vanaf randje 16 de bal bewust richting bovenhoek schoot. Via de onderkant van de lat verdween zijn bal in het doel van Sleat en was de snelle 1-0 voorsprong een feit.

Nagele stond weliswaar al snel op 1-0, maar Sleat was in de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Daarna zou het een meer gelijkwaardig duel worden. In de 14e minuut kreeg Sleat haar eerste grote kans, maar met zijn voet wist keeper Redmer Miedema de gelijkmaker te voorkomen. Na een klein half uur was Nagele dichtbij, maar Jens Riks kwam net te kort om een voorzet van de rechterkant van Emiel Krops binnen te tikken. Even later werd een goed geplaatst schot van Sleat door Redmer Miedema net buiten de palen getikt. Het laatste gevaar in deze eerste helft kwam van de thuisploeg, maar op aangeven van Sander Koene schoot Jeroen van der Vijgh van buiten de 16 net over.

Na rust waren de eerste mogelijkheden voor Sleat. Nadat er in de 47e minuut hard voorlangs het doel van Nagele werd geschoten, werd even later een fraai afstandsschot van een van de spelers van de bezoekers door Redmer Miedema evenzo fraai uit de bovenhoek getikt. In minuut 54 neemt een van de spelers van Sleat een voorzet van de rechterkant ineens op zijn slof, maar ziet de bal hard voor het doel van Nagele langs gaan. Meteen daarna aan de andere kant een goede kans voor Emiel Krops maar in kansrijke positie schiet hij vanaf de rechterkant hard voorlangs. Een minuut of 5 later wordt diezelfde Emiel Krops over de linkerkant diep gestuurd, maar zijn voorzet bereikt net geen medespeler. Even daarvoor kon Sleat de gelijkmaker op het scorebord zetten toen een van de aanvallers vrij op het doel van Nagele af mocht gaan. Zijn schot ging voor de voor hem verkeerde kant van de paal.

In het resterende deel van de wedstrijd waren er aan beide kanten nog wat gevaarlijke situaties. Schoten van Sleat gingen naast of over en Nagele kwam zelf bijna op een 2-0 voorsprong. Na een goede actie over links gaf Thomas Koene een voorzet op Ad Withaar maar die schoot via een van de verdedigers van Sleat over. Gescoord zou er niet meer worden zodat Nagele aan de goede kant van de score bleef. Vermeldenswaardig is nog wel de invalbeurt van Okke de Jonge die na lang blessureleed in de 80e minuut weer zijn opwachting binnen de lijnen maakte. Door de winst van vandaag is de derde plaats en daarme een periodekampioenschap een feit en begint Nagele de nacompetitie op 3 juni met een thuiswedstrijd tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van 4B.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Stijn Andela, Cas Riks, Remon Kappers, Laurens Bloo (60. Thomas Koene), Pim Withaar, Jeroen van der Vijgh, Sander Koene, Emiel Krops (50. Luc de Buck), Ad Withaar (80. Okke de Jonge) en Jens Riks.