Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Nagele hield vandaag een punt over aan de verste uitwedstrijd van dit seizoen. Er werd gespeeld tegen AVC in het bijna aan de Waddenzee liggende Sexbierum. Op een qua afmetingen klein en zwaar bespeelbaar veld werd om 14:30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Reitsema.

Een ding stond vooraf vast. Het zou een zware middag voor Nagele worden want het thuis spelende AVC stond voor aanvang van de wedstrijd op de ranglijst net onder Nagele. Daarbij kwam ook nog eens dat Nagele niet kon beschikken over aanvoerder Pim Withaar. Daardoor kwam er een plaatsje op het middenveld vrij. Deze plaats werd vanaf het begin van de wedstrijd ingevuld door Okke de Jonge.

Het werd een pittige middag. AVC gooide veel fysiek in de wedstrijd en hoewel dat niet de sterkste kant van Nagele is, probeerde Nagele daar in mee te gaan. Er werden veel overtredingen gemaakt waardoor scheidsrechter Reitsema de handen vol had aan de wedstrijd. Nagele kwam al na 8 minuten spelen op een 1-0 achterstand te staan. Bij dit doelpunt ging een groot deel van de verdediging van Nagele niet vrij uit. De fout begon in het rechter verdedigingsblok. AVC kon de bal van links voorgeven naar de rechterkant waardoor de aan de rechterkant vrijstaande rechterspits van AVC de bal eenvoudig voor kon geven. Voor de spits van AVC was het eenvoudig om de 1-0 op het scorebord te zetten temeer omdat centrale verdediger Remon Kappers van Nagele, die op dat moment nog aan het bijkomen was van een doodschop die hij even daarvoor gekregen had, verkeerd timede.

Na een kwartier spelen de eerste wissel bij Nagele. De geblesseerde Thomas Koene moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door Thijs Engelchor die op het middenveld de positie van Okke de Jonge innam, die op zijn beurt naar de rechtervleugel doorschoof.
De eerste helft verliep vrij rommelig en kende weinig hoogtepunten. Toch meende Nagele in de 18e minuut langszij te komen, maar op aangeven van de grensrechter van AVC werd een doelpunt van Okke de Jonge afgekeurd wegens buitenspel. Alles wat Nagele was, zowel spelers als het meegereisde publiek, zetten daar een groot, heel groot vraagteken bij.

Omdat beide ploegen in de eerste helft nauwelijks scoringskansen kregen, verbaasde het ook niemand dat er de eerste helft niet meer gescoord werd zodat met een 1-0 voorsprong voor AVC de kleedkamers opgezocht werd.

De tweede helft was duidelijk anders dan de eerste helft. Waar er in de eerste helft de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren, was in de tweede helft Nagele duidelijk de bovenliggende partij. Een groot deel van de tweede helft werd er gespeeld op de helft van AVC. Nagele had het initiatief en AVC loerde op haar beurt op de counter. De beste kansen in de tweede helft waren voor Nagele, maar voordat Nagele langszij kwam, we hebben het dan al over de 82e minuut van de wedstrijd, had AVC zo maar op een 2-0 voorsprong kunnen staan. Een van de spelers van AVC stond volledig vrij voor keeper Tim Schaafsma van Nagele. Hij kreeg de bal zo maar in zijn voeten aangespeeld en had deze voor het intikken. Gelukkig schoot hij de bal vrij zacht in de handen van de keeper van Nagele.
Dit was uiteindelijk de enige echte grote kans voor AVC. Dan tellen we een voorzet van AVC vanaf de rechterkant, de bal uit deze voorzet belandde boven op de lat, niet mee.

Nagele stak de tweede helft veel energie in de wedstrijd en was vanaf minuut 46 op zoek naar de gelijkmaker. Maar wat Nagele ook probeerde, gescoord werd er niet. Heel veel uitgespeelde kansen kreeg Nagele ook niet. De gelijkmaker zou zoals al eerder gezegd pas vallen in de 82e minuut. Een hoofdrol hierbij voor twee invallers bij Nagele. De even daarvoor ingevallen Dennis Koene gaf centraal vanaf het middenveld de bal fraai diep op de eveneens even daarvoor ingevallen Luc de Buck. Hij gaf de bal op zijn beurt fraai voor op Ad Withaar die even fraai binnenschoot. Drie keer fraai dus.

Na deze gelijkmaker ging Nagele in de slotfase nog wel op zoek naar de overwinning, maar het was ook nog uitkijken voor AVC dat zo nu en dan toch aanvallend nog gevaarlijk wist te worden.

Gescoord werd er niet meer zodat de eindstand uiteindelijk 1-1 zou worden. Een punt waar AVC meer dan tevreden mee mocht zijn. Voor Nagele had er meer in gezeten en het verdiende wellicht meer, maar om te winnen moet je nu eenmaal meer scoren dan de tegenstander en dat deed Nagele deze middag niet. Daarvoor kreeg het ook te weinig uitgespeelde kansen.

Opstelling Nagele: Tim Schaafsma, Leon Rienks (60. Laurens Bloo), Remon Kappers, Cas Riks, Stijn Andela, Jeroen van der Vijgh, Okke de Jonge (75. Dennis Koene), Sander Koene, Ad Withaar,  Thomas Koene (15. Thijs Engelchor) en Emiel Krops (75. Luc de Buck)