Zwaluwen Jeugd Beker O15 finale Groep 3 Finale

Sportveldenweg 1
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Voor de meeste spelers van JO15 was het vandaag een spannende dag want voor het eerst in hun nog prille voetbalcarrière stond er een ware thriller, een bekerfinale, op het programma. In Hoogeveen moest Nagele JO15 met haar leiders Marjolein Hiddinga en Laurens Bloo, om 11:30 uur aantreden tegen Hoogezand. Uiteraard waren de trainers Harm Jan Hospers en Peter Smits ook van de partij. Een bekerfinale is niet zo maar wat want waar je normaal eigen grensrechters hebt, is dit in zo’n bekerfinale niet het geval. Dan worden ook de grensrechters door de KNVB aangesteld. Het is dus niet zo maar een wedstrijd.

Om klokslag 9:00 uur vertrok Nagele JO15 met een touringcar richting Hoogeveen waar de bekerfinale gespeeld zou gaan worden. Uiteraard ging er een grote schare supporters met de bus mee. Uiteindelijk stonden er in Hoogeveen wel heel veel vrienden, vriendinnen, vaders, moeders, oma’s en opa’s langs de lijn met daarnaast ook nog een aantal andere echte voetballiefhebbers. Nagele was meer dan uitstekend vertegenwoordigd in Hoogeveen.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd was Nagele weliswaar de iets betere ploeg, maar kwam het nog niet tot scoren. Daar was de schrijver van dit verslag wel blij mee want waar hij hoopte om even na 11:00 uur in Hoogeveen aan te komen, gooide een file op de  N50 roet in het eten waardoor hij pas om 11:45 uur in Hoogeveen arriveerde.

Na 15 minuten begon de wedstrijd gelukkig eigenlijk pas. Het tweede deel van de eerste helft was duidelijk voor Nagele. Job zorgde voor de openingstreffer van Nagele door van dichtbij beheerst binnen te schieten. Voor rust kwam Nagele zelfs nog op een 2-0 voorsprong. Een voorzet op maat vanaf de linkerkant van Regi leek over iedereen heen te gaan, maar tot verrassing van iedereen wist Jurre met een fraaie kopbal, waarbij hij zeker meer dan een meter van de grond kwam, de bal in het doel van Hoogezand te koppen.

Nagele leek met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in te gaan, maar op slag van rust wist Hoogezand onverwachts toch nog de aansluitingstreffer te scoren. De verdediging van Nagele reageerde niet goed op een bal van achteruit waardoor een van de aanvallers van Hoogezand op keeper Menno af mocht gaan die op zijn beurt de aanvaller van Hoogezand binnen de 11 onreglementair ten val bracht. De scheidsrechter kende terecht een strafschop toe. Menno dook nog wel naar de goede hoek, maar kon niet voorkomen dat Hoogezand nog voor rust tot 2-1 terug kwam.

Na rust een zelfde spelbeeld als voor rust met een sterker Nagele. Bij Nagele waren na rust de vleugelspelers van positie gewisseld. Regi speelde vanaf rechts en Jurre  vanaf links. Al met al pakte dat niet heel geweldig uit en toen deze wisseling weer ongedaan was gemaakt, maakte Nagele uiteindelijk het verschil. Het wist nog maar liefst 4 keer te scoren en liet geen spaan meer heel van haar tegenstander. Doelpuntenmakers: Koen, Regi, Sven en Jurre. Het laatste doelpunt was van uitzonderlijke schoonheid. Niet het doelpunt zelf zorgde voor de schoonheid, maar juist de combinatie die daar aan vooraf ging een waarbij een 5-tal spelers betrokken waren.

Na het laatste fluitsignaal was het verdriet bij de spelers van Hoogezand uiteraard groot, maar daar hadden de spelers van Nagele geen boodschap aan. Zij vierden de winst alsof de Champions League gewonnen was. Uiteraard kregen ze een beker en iedere speler kreeg een eigen kampioensmedaille. Toch altijd een mooi aandenken. Zo’n finale vergeet je uiteindelijk nooit.

Leider Laurens Bloo kon helaas niet meer bij de prijsuitreiking aanwezig zijn omdat hij nog zijn opwachting moest maken in het eerste elftal van de VV Nagele dat in de nacompetitie op eigen veld aan moest treden tegen Birdaard. Hoewel hij pas 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd in Nagele was, kreeg hij van trainer Peter Wiesenekkker toch meteen een basisplaats. Ook Nagele 1 won vandaag.

Op de terugreis uit Hoogeveen was het feest in de bus en even na drie uur arriveerde de bus met de bekerwinnaars in Nagele waar ze als ware kampioenen werden onthaald. Een prachtige afsluiting van een mooi seizoen met dank aan alle spelers, trainers, leiders en supporters.

Het team van bekerkampioen Nagele bestond vandaag uit de volgende spelers en speelsters: Menno, Tijn, Obinna, Rick, Axl, Sven, Koen, Sebas, Regi, Job, Jurre, Delano, Tristan, Dewi, Cas, Mark met op de bank ook de geblesseerde Bart Jan.