Nagele boekt belangrijke thuiszege op VHK

Nagele 1

VHK 1

4e klasse A

13 april 2024 14:30

D. Stelzer

Sportpark v.v. Nagele
Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Nagele, de nummer 11 van de ranglijst in de 4e klasse A, speelde vandaag op eigen veld tegen de nummer 2 VHK uit Sint Jansklooster. Voor het eerst dit seizoen werd er gespeeld op het gerenoveerde hoofdveld dat bijna de maximale afmetingen heeft en daarmee beduidend groter is dan het bijveld. Of dat vandaag in het voordeel van Nagele was, was de vraag. Maar aan de thuiswedstrijd tegen VHK hield Nagele drie punten over.

Het zou uiteindelijk geen hoogstaande wedstrijd worden. Voor de neutrale toeschouwer was het redelijk saai met weinig kansen voor beide doelen. Vanaf minuut 1 liet Nagele VHK het spel maken. VHK had in het eerste halfuur dan ook het meeste balbezit, maar wist nauwelijks iets te creëren. Het gevaar moest komen van lange ballen van achteruit of uit hoekschoppen, maar echt in de problemen kwam Nagele in de eerste helft niet of nauwelijks. VHK had het geluk moeten hebben dat de bal binnen de 16 een keer goed zou vallen, maar dat gebeurde eigenlijk geen enkele keer en als dat al bijna zo was dan stond Nagele verdedigend gewoon goed. Met name laatste man Remon Kappers was vandaag een echte sta in de weg voor de spelers van VHK. Hij gaf geen krimp. Op het middenveld hadden Pim Withaar en Jeroen van der Vijgh het middenveld in verdedigend opzicht goed onder controle.

Aanvallend kon Nagele vandaag niet echt potten breken, daarvoor speelde het te ver van het doel van de tegenstander af. Toch zou Nagele met een voorsprong de rust in gaan. Branco van Mourik werd in de 35e minuut binnen de 16 meter onderuit gehaald door één van de spelers van VHK. De scheidsrechter kende een strafschop toe die door Jeroen van der Vijgh onberispelijk werd binnen geschoten: 1-0. Nagele zou zelfs bijna met een 2-0 voorsprong de rust in gaan. Branco van Mourik nam een voorzet vanuit het linker verdedigingsblok in een keer fraai op zijn pantoffel, maar zag zijn schot even fraai gekeerd worden door de keeper van VHK.

In de tweede helft startte Nagele goed. Vlak na rust, we hebben het over de 47e minuut, schiet Jens Riks van dichtbij via een speler van VHK de bal eerst nog net over. Maar een minuut later is het wel raak als Nagele haar tweede penalty van de middag krijgt na een handsbal. Evenals bij de eerst gegeven penalty vocht VHK ook deze aan. De strafschop werd door Jeroen van der Vijgh fraai binnen geschoten: 2-0.

VHK kreeg haar eerste echte kans pas in de 67e minuut van de wedstrijd toen het over de linkerkant goed doorkwam, maar in scoringspositie werd de bal in het zijnet geschoten. Vanaf minuut 70 ging Nagele wisselen. Dit kwam het spel van de thuisploeg in eerste instantie niet ten goede omdat iedereen, zowel de ingevallen spelers als de spelers die al in het veld stonden, even moesten wennen aan deze wijzigingen.

Het zou VHK uiteindelijk een grote kans opleveren, maar gelukkig voor Nagele belandde een schot in de 75e minuut van net buiten de 16 op de paal. VHK voerde daarna de druk even op, maar even snel als ze de druk bij Nagele opvoerde, nam deze druk ook weer af. Met name in de slotfase geloofde VHK er niet echt meer in en kreeg Nagele nog mogelijkheden om haar derde treffer van deze middag te scoren. De 2-0  voorsprong werd uiteindelijk keurig over de streep getrokken zodat er drie punten aan het puntentotaal konden worden toegevoegd. Het blijft onderin ongemeend spannend, ook al omdat nummer 12 van de ranglijst, Tollebeek, wist te winnen.

Al met al een mooie overwinning voor een defensief sterk Nagele in een duel dat conditioneel het uiterste vergde van een groot aantal van haar spelers. Verrassend waren de 70 speelminuten die Sander Koene kreeg nadat hij in de 20e minuut in de punt van de aanval de geblesseerde Ad Withaar moest vervangen. Met nauwelijks trainingskilometers in de benen wist hij, hoewel het niet helemaal vanzelf ging, toch het eindsignaal te halen.

Komende dinsdagavond speelt Nagele weer. Dan speelt het uit bij Steenwijk. De wedstrijd in Steenwijk begint om 18:45 uur.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Joris Koene (80. Yassin Trinidad), Remon Kappers, Cas Riks, Laurens Bloo (70. Leon Rienks), Pim Withaar, Jeroen van der Vijgh, Tijn Riks, Jens Riks (70. Thomas Koene), Ad Withaar (20. Sander Koene), Branco van Mourik (80. Luc de Buck).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!