Nagele en Olympia '28 delen de punten

30 augustus 2020 9:45

Nagele 1 deed zich vandaag tekort in haar thuiswedstrijd voor de beker tegen Olympia ´28 uit Hasselt. Olympia ´28 speelt in de 3e klasse van het district Oost. Nagele wist dus bij aanvang dat ze vandaag voor een zware opgave stond. Hoewel de 3e klasse van het district Oost hoger ingeschat moet worden dan de 5e klasse van het district Noord, bleek vanaf minuut 1 dat Nagele absoluut niet onder hoefde te doen voor haar tegenstander.

Sterker nog, Nagele was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij en had bij rust ruim op voorsprong moeten staan. Nagele kreeg in de eerst helft legio kansen en als het vizier van met name Sander Koene en Jasper Boekee wat scherper had gestaan, dan was Nagele met een geruststellende voorsprong de kleedkamers in gegaan. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Toen de scheidsrechter voor de rust floot wat het nog steeds 0-0.

Na rust paste Nagele een paar wissels toe en naar later bleek kwam dit het veldspel van Nagele niet ten goede. In de eerste helft was Nagele duidelijk de bovenliggende partij, maar na rust zag je daar niets van terug. Met name op het middenveld kreeg Nagele het steeds moeilijker. Een kwartier voor afloop kwam Nagele zelfs op een 0-1 achterstand te staan. Olympia ’28 kreeg een vrije trap net buiten de 16. Deze werd fraai ingeschoten door Jasper van der Stouw: 0-1, keeper Redmer Miedema was op slag kansloos. Nagele had toen al wel op een 1-0 voorsprong moeten staan, maar een blackout van de scheidsrechter voorkwam dat. In plaats van het geven van voordeel voor Nagele floot hij af voor een overtreding van Olympia ’28. Dit leverde Olympia’28 weliswaar een gele kaart op, maar een 99,9 % kans op een doelpunt werd Nagele op dat moment ontnomen. Het siert de scheidsrechter dat hij achteraf toegaf dat hij een verkeerde beslissing had genomen. Uiteindelijk kwam Nagele volkomen verdiend toch langszij. Sander Koene kreeg binnen de 16 een druk in zijn rug: penalty. Dezelfde Sander Koene maakte vanaf 11 meter geen fout: 1-1. Dit werd ook de eindstand van vandaag: 1-1.

Volgende week speelt Nagele voor de beker uit bij Tollebeek. Aanvang 15:00 uur.