Prijswijzigingen kantine - V.V. Nagele

Prijswijzigingen kantine

Prijswijzigingen kantine

24 maart 2022 15:45


Per vandaag zullen de prijzen van de meeste producten in de kantine worden aangepast. We hebben vele jaren aan onze huidige prijzen kunnen vasthouden. We zien de marges echter steeds verder teruglopen. Want aan de inkoopzijde worden de prijzen wel regelmatig verhoogd, zeker de laatste jaren.

Hier zijn o.a de volgende oorzaken voor:

  • Het lage btw tarief is van 6% naar 9% gegaan per januari 2019
  • Er is statiegeld ingevoerd op alle plastic flesjes per 1 juli 2021
  • Duurdere grondstofprijzen, duurdere verpakkingsmaterialen en dus duurdere inkoopsprijzen

Een gezonde marge op de kantine is voor ons als voetbalvereniging zeer belangrijk. Naast contributie en sponsoring is het één van grootste inkomstenbronnen. Met de volgende prijswijzigingen hopen we weer vele jaren vooruit te kunnen en een financieel gezonde vereniging te blijven.

Bierprijzen

Zoals bekend zijn we vorig jaar overgestapt van Heineken naar Hertog Jan. Hertog Jan heeft destijds nieuwe glazen geleverd die groter zijn dan onze oude glazen. Dit moeten we uiteraard in de prijs per glas gaan meenemen. Tel daarbij op de almaar stijgende inkoopkosten van de afgelopen jaren, wat betekent dat een glas bier straks in de kantine € 2,- gaat kosten. Ook de flesjes bier gaan € 2,- per stuk kosten.

Kannen bier in plaats van meters bier

Daarnaast willen we meer gaan sturen op kannetjes bier. Voor de vrijwilligers achter de bar is dit makkelijker en sneller tappen, zeker voor de minder gevorderde tapper. Bovendien heeft dit veel minder tapverlies tot gevolg. Een ander voordeel is dat je je eigen glas kan houden. Dit betekent dat we minder snel een tekort aan glazen hebben en het scheelt de barvrijwilliger veel tijd door het niet constant hoeven ophalen en omspoelen van glazen. We willen de teams dan ook verzoeken om in plaats van meters bier kannetjes bier te gaan bestellen. Een kan bier gaat € 11,- kosten, wat een voordeel geeft t.o.v. losse glazen.

Overige prijswijzigingen

De wijzigingen zijn inmiddels zichtbaar op de nieuwe prijslijst achter de bar en ook in de kassa staan de nieuwe prijzen. Niet alle prijzen wijzigen, zo blijft de frisdrank bijvoorbeeld € 1,50 kosten en ook koffie en thee zullen gelijk blijven (€ 1). Wel gaan met name de sportdranken en alcoholische dranken wat meer kosten. Hieronder enkele nieuwe prijzen:

Red Bull : € 2,75 
AA Drink: € 1,75
Aquarius 50 cl: € 2,75
Tapbier 25 cl: € 2
Flesje bier: € 2
Berenburg Cola: € 2,75
Wijn: € 1,75

Bestuur en Kantinecommissie V.V. Nagele

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!