Wereldgoal bij Nagele 2 en JO19 wint afgetekend

10 mei 2022 20:45

Nagele 2 speelde afgelopen zaterdag tegen VENO 2. Aangekomen in Vollenhove lag de grasmat er niet al te best bij. Het leek meer op papier dan op gras. Al snel bleek dat niet iedereen op deze ondergrond uit de voeten kon.

Want voordat Nagele het door had stond het al 0-1 achter via een eigen goal. Het was Scott Bakker die verkeerd anticipeerde op een voorzet en half langs de bal maaide. Vlak voor rust werd het 2-0 voor VENO toen heel Nagele stond te slapen bij een snel genomen vrije trap en de thuisploeg goede papieren leek te hebben voor een overwinning.

Coach Harm Jan probeerde middels een donderspeech de boel op scherp te krijgen in de rust. Dat lukte al duurde het tot de 86e minuut voor er gescoord werd. Een lange pass van achteruit van Bas Andela werd op de borst gecontroleerd door Harm Jan en in ene met een fraaie omhaal in de kruising tot doelpunt gepromoveerd. Ook Bas Sellies pakte zijn goaltje mee op aangeven van Anton Arts. Met een bal achter het standbeen mocht ook deze goal er zijn. Verder kwam Nagele 2 niet, maar met 2-2 was coach Harm Jan tevreden: “dit is een uitslag waar we
van te voren voor getekend zouden hebben”.

Klik hier voor de wedstrijdstatistieken>>

JO19 haalt uit in eigen huis

Koploper Nagele JO19-1 speelde tegen concurrent DESZ JO19-2. De thuisploeg liet met 10-3 weinig heel van het team uit Zwartsluis waardoor Nagele JO19 goede zaken deed in de strijd om het kampioenschap. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. Volgende week zaterdag uit tegen Creil-Bant, op woensdagavond 18 mei op bezoek bij RKO en op 21 mei thuis tegen Tollebeek JO19-1.