Nagele met drie punten in mindering naar QVC

28 oktober 2022 18:45

Nee, het betreft geen straf van de KNVB voor ongeregelheden vanuit Vak H maar een team dat zich terug heeft getrokken uit de competitie, namelijk Willemsoord. Nagele 1 won daar met 1-5 maar mag nu deze punten weer inleveren.

Jammer, al hadden we niet de illusie dat Willemsoord veel punten zou gaan pakken dit seizoen gezien hun niveau en personele problemen. Terugtrekken uit het standaard voetbal gedurende het seizoen is dan wel weer een heel rigoureuze en zelden voorkomende beslissing, maar er zal ongetwijfeld goed over nagedacht zijn. Net als Nagele mogen ook Foarut en AVC hun verdiende punten inleveren.

Dit betekent geen 10 punten uit 4 wedstrijden maar 7 uit 3. Nagele blijft hiermee wel op de 3e plaats staan en gaat zaterdag op bezoek in Stavoren bij de nummer 1 QVC dat al haar vier wedstrijden in winst heeft omgezet. Kan Nagele na deze wedstrijd misschien weer met 10 uit 4 op de ranglijst prijken? We gaan het zien. Scheidsrechter vanmiddag is dhr M.E. van den Beld.

De competitie gaat dus verder met 13 teams in plaats van 14. De nummers 13 en 14 zouden rechtstreeks degraderen, de nummers 11 en 12 zijn de herkansers. Willemsoord is aangewezen als 14e en dus zal alleen de nummer laatst nu rechtstreeks degraderen.

Klik hier voor de nieuwe stand>>

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!