Nagele Dames 30+ in opmars! - V.V. Nagele

Nagele Dames 30+ in opmars!

Nagele Dames 30+ in opmars!

15 april 2023 10:45


Op deze zonnige vrijdagavond 14 april reisden maar liefst 14 fitte dames van de nieuwe Nagele 30+ af naar Sneek. Met het verlies van de vorige avond nog in het geheugen (2-0 tegen Urk, 1-0 tegen Sneek) wordt de eerste wedstrijd afgetrapt tegen Ens.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide teams de neuzen naar voren hadden. Er werd snel overgespeeld en de medespelers werden duidelijk sneller gevonden dan de eerste toernooi-avond. Gerdien beheerste het middenveld en wist Ilse te vinden. Ilse zag dat de keeper de bal los liet net naast het doel, kapte de keeper uit en pegelt hem in de linker kruising, 1-0!! Het feest kon niet op het eerste doelpunt was binnen bij de dames. Helaas wist Ens de achterhoede en keeper te verrassen en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. 1-1 maar het eerste punt is binnen. 

De volgende wedstrijd werd een half uur later afgetrapt tegen het dorp van de fluisterbootjes. Nagele speelde met een sterke achterhoede, Annemieke en Janneke. Het keepersduo dat elkaar steeds afwisselde werd in een half uur tijd maar één keer op de proef gesteld en de kou sloeg bij hun toe, maar dat was een goed teken. Janneke gaf een snelle bal langs de lijn waarna Marlies hem onder de keeper door schoof het doel in. Tjaaa moet je de benen maar bij elkaar houden! De scheidsrechter gaf het fluitsignaal en voor de dames voelde het alsof zij de Champions league hadden gewonnen! De handen gingen de lucht in en er werd luid geklapt. 

Maar de dames moesten nog een keer aan de bak deze avond tegen Flevoboys. Dit beloofde een zinderende wedstrijd te worden tussen 2 rivaliserende teams. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide teams er vol voor gingen, dat beloofde een spektakel! De eerste 15 minuten bleef het gelijkspel. In de tweede 15 minuten werd er een geheel nieuw team opgesteld door coach Ronald Portenge, die het vandaag moest doen zonder zijn rechterhand Steven van Mourik.

De sfeer op de bank bij Nagele was uitgelaten en zij schreeuwden hun longen uit het lijf om hun team naar voren te schreeuwen. Dit hielp! Daar was de achterhoede weer die mee deed in de aanval. Janneke gaf een sterke bal op spits Corine en zij nam de bal aan en schoot hem direct links onderin het hoekje, de keeper was kansloos. De resterende minuten waren bloedstollend spannend! Beide teams gingen vol voor de winst maar Nagele wist de deur dicht te houden en ging met 2 maal winst en een gelijkspel naar de kantine. In de kantine werd de winst onder het genot van zanger Rein en wat alcoholische versnaperingen en wat teamschaaltjes uitbundig gevierd! Op naar de laatste speelavond!

1EF9E0D6-D247-4782-979C-F251AC681FDE.jpeg
Nagele Dames 30+ tijdens de eerste wedstrijd in Ens een aantal weken geleden

8440CB26-5072-4233-927E-5E191FB31E6B.jpeg
Afgelopen vrijdag in Sneek


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!