Voorbeschouwing Nagele 1 - Sleat 1 - V.V. Nagele

Voorbeschouwing Nagele 1 - Sleat 1

Voorbeschouwing Nagele 1 - Sleat 1

12 mei 2023 19:15


Nagele neemt het zaterdag thuis op tegen de nummer 9 van de ranglijst Sleat. Wanneer Nagele weet te winnen is het verzekerd van de derde plaats en dus een periodekampioenschap. De opponent uit Sloten zal de huid echter duur verkopen aangezien de gevaarlijke plekken 11, 12 en 13 op de loer liggen.

Want met 19 punten uit 21 wedstrijden heeft Sleat slechts twee punten meer dan de nummer 13 en rode lantaarndrager Tonego, dat een degradatiekraker speelt bij SVN '69. Wat het team van trainer Kerstma vooral goed doet is veel punten pakken tegen de directe concurrenten onderin. Zo won Sleat twee keer van SVN, haalde het vier punten tegen TOP '63, speelde het gelijk tegen Delfstrahuizen waar op de laatste speeldag nog tegen wordt gespeeld en werd er in eigen huis gewonnen van Tonego (3-0) begin maart, wat tevens de laatste overwinning was. Wel werd er vroeg in het seizoen verloren in Luttelgeest met 4-2. Tegen hoger geplaatste ploegen heeft Sleat zeer veel moeite om te winnen. Dat lukte ze alleen tegen kampioenskandidaat Franeker toen er thuis fraai met 2-0 gewonnen werd. 

Nagele daarentegen verliest tot nu toe niet van ploegen onder zich, alleen de top 2 wist Nagele te verslaan. Passen we dus scorebordjournalistiek toe, wat volgens Co Adriaanse niet de juiste manier is, dan wordt een overwinning van Sleat bij Nagele een moeilijk verhaal. Maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken.

Nagele pakt vorige week een fijne overwinning op Tonego waarbij het drie uitstekende goals scoorde. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is een overwinning vandaag op Sleat voldoende om zich te verzekeren van de derde plaats. Of dat gaat lukken weten we zaterdag even na 16:15 uur. 

De wedstrijd in Nagele begint om 14:30 uur en staat onder leiding van dhr. P. Maas. Het zonnetje gaat schijnen dus tot zaterdag!

Klik hier voor meer info over deze wedstrijd>>
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!