3 oktober 2020 8:45

Scheidsrechter

T.M. (Tygo) Bijker

Onbekend

Al vroeg in de morgen werden de zuidwesters opgehaald door Peter, die de taken vandaag overnam van Laurens, en samen met Seppie voor de groep ging staan. Rond 7.30 vertrok de caravaan naar het Drentse Alcides in Meppel. Vandaag waren we met 14 man, omdat helaas Milan niet fit was. Nagele stond bovenaan, Alcides onderaan. Joop Zoetemelk zei altijd: de wedstrijd win je in bed, dus goed slapen. Achteraf bleek dat Bryan en Delano te weinig slaap hadden.. kan echt niet! Daarmee laten ze het team in de steek.

Vandaag was het zover. Een mogelijkheid om te bewijzen dat er echt een verschil tussen de laatste en nummer 1 bestaat. Alleen dat gebeurde niet. Alcides deed niet onder voor Nagele en voetbalde gewoon mee. Toen Nagele eindelijk in de 15e minuut een grote kans via Tijn kreeg, werd deze te gehaast over het doel geschoten. Het is prima dat keeper Menno het spel voetballend wil oplossen, maar 1 moment was wegroeien een beter idee. Tot ons geluk schoot Alcides ook te haastig naast. De 14 spelers van Nagele kunnen stuk voor stuk goed voetballen, maar de instelling als team te werk gaan ontbrak er vanaf minuut 1. Middenvelders stonden te hoog en de aanvallers ontbeerde loopacties. Het simpele korte passen naar elkaar en de communicatie om elkaar te helpen waren niet te vinden. Kort gezegd: Nagele stond de eerste helft te slapen.

In de rust werd daarom aan de instelling gewerkt om als team te functioneren. Eerste helft was S  L  E  C  H  T !  en in de resterende 30 minuten was het aan de jongens om ervoor te zorgen dat de 45 minuten durende terugreis met een goedgevoel samen werden overbrugd. De eerste minuten waren nog niet voldoende, maar door een uitstekende actie van Rick bleef de brilstand op de bord. Aan de linkerkant kwam Alcides namelijk doorheen en ging er een speler 1 op 1 met Menno.. daar dacht Rick met terug sprinten en schouderduw anders over. De resterende 25 minuten werden de slapende beren ineens beresterk! Alcides kwam er niet meer aan de pas. Peter had het lastig met de appjes naar het thuisfront, omdat de eerste doelpunten sneller dan een minuut vielen. Uiteindelijk scoorden: 4x Jurre, 1x Sebas, 1x Tijn, 1x Job en 1x Axl. Laatstgenoemde scoorde via een goede corner die de keeper in zijn eigen doel verwerkte.

Complimenten voor alle 14 spelers in de tweede helft. Een beresterk optreden waardoor er 45 minuten lang met plezier werd terug gereden naar het westelijk gelegen Nagele. Volgende week thuis tegen Olympiade ’28 O13-3 om 9:30 moet Nagele zich gaan acteren als vroege vogels, of als de kippen erbij zijn. Dat doet het nog steeds als koploper, houden zo!