Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Na een voetballoze wedstrijdperiode van een kleine 2 maanden speelde Nagele vandaag eindelijk weer eens een echte wedstrijd en wel thuis tegen het in de 4e klasse Oost uitkomende VV Kampen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pieter Maas. Na afloop van de wedstrijd kon de conclusie getrokken worden dat Nagele nog niet helemaal klaar is voor de hervatting van de competitie want tegen een toch ook nog niet heel geweldig spelende tegenstander moest Nagele wel toestaan dat de overwinning naar de ploeg uit Kampen ging. Nagele verloor op eigen veld met 1-2.

Trainer Peter Wiesenekker had de beschikking over 16 spelers zodat geen enkele speler, op keeper Redmer Miedema na, hij speelde de volle 90 minuten, langer dan een uur hoefde te spelen.
Op een slecht bespeelbaar veld, het veld was erg hobbelig, had Nagele in de eerste helft de beste kansen. Al in minuut 1 had Nagele op een 1-0 voorsprong kunnen komen toen Jens Riks een aardige kopkans kreeg. In minuut 7 weer een kopkans, nu voor Jeroen van der Vijgh. Beide kopkansen leverden geen doelpunt op. Verdedigend had Nagele het in de eerste helft alleen moeilijk als Kampen de lange bal speelde, maar 2 keer werden de aanvallers van Kampen teruggefloten vanwege buitenspel.

In de 29e minuut kreeg Nagele haar beste kans toen Ad Withaar een bijna 100% kans kreeg , maar van dichtbij naast schoot. Een minuut later was het aan de andere kant wel bijna raak, maar Redmer Miedema kon in een 1 op 1 situatie nog net redding brengen. In de tegenaanval en dus in dezelfde minuut leek Nagele aan de andere kant dan toch op voorsprong te komen toen Sander Koene de keeper omspeelde, hij schoot op de paal.

Ruststand 0-0. In de rust wisselde Nagele 5 keer waarvan 3 keer in de verdediging. Duidelijk was dat de communicatie door de wissels in met name de beginfase van de 2e te wensen overliet. Al in de 1e minuut na rust kon Kampen daarvan profiteren. Kampen kwam over links eenvoudig door waarna het een koud kunstje was voor een van de aanvallers van Kampen om de voorzet vanaf links binnen te tikken: 0-1. Nagele nam daarna weer het initiatief, maar tot echt grote kansen kwam het niet. In minuut 53 was het aan de andere kant wel raak toen Kampen eenvoudig naar een 0-2 voorsprong kon counteren.

In de 60e minuut wisselde Nagele nog eens 5 keer. Na die 0-2 achterstand drong Nagele wel wat aan, maar tot echt grote uitgespeelde kansen kwam het in eerste instantie niet. Toch bracht Nagele de achterstand terug tot 1 doelpunt. Een vrije trap van Jens Riks vanaf de achterlijn, net buiten de 16 meter, werd door Sander Koene ingekopt: 1-2. Nagele ging daarna nog wel voor de gelijkmaker die zeker verdiend zou zijngeweest, maar verder dan een aantal kleine kansen en een echte scrimmage binnen de 5 meter kwam Nagele niet. Sterker nog, in een van de laatste minuten van de wedstrijd had Kampen haar voorsprong nog kunnen vergroten, maar gelukkig voor Nagele bracht de doelpaal redding. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Kampen. Voor Nagele dus nog werk aan de winkel.

Aanstaande dinsdagavond speelt Nagele vriendschappelijk in Hattemerbroek tegen Noord Veluwe Boys. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

De selectie van Nagele bestond vandaag uit de volgende spelers: Redmer Miedema, Emiel Krops, Stijn Andela, Koen Westervoorde, Laurens Bloo, Remon Kappers, Wessel Claassen, Pim Withaar, Jeroen van der Vijgh, Leon Rienks, Dennis Koene, Luc de Buck, Ad Withaar, Thomas Koene, Jens Riks en Sander Koene.