5e klasse 02

7 december 2019 14:30

Onbekend

Een mooie middag op ons fijne sportpark in Nagele. De voorwedstrijd is voor Nagele 2 tegen Flevoboys 5. Helaas voor ons 2e worden ze verrast door Flevoboys. Voor ons des te meer de taak om de 3 punten in Nagele te houden.

Coach Staes had vandaag de beschikking over een gretige spelersgroep waarbij we met 15 man waren. Tevens stapte de onvermoeibare Merlijn in de 2e helft nog bij. Een eerste overwinning zou vandaag niet misstaan! Ook vaste supportor Roon was zeer scherp en duidelijk: er moet wat gebeuren bij jullie!

Een stroeve start zoals wel vaker dit seizoen leed direct tot een paar gevaarlijke uitvallen van de jonge honden van Flevoboys. Met een beetje geluk en strijd konden we deze uitvallen pareren. De scherp begonnen Gaizka op de goal was hier mede verantwoordelijk voor. Een mooie aanval van ons zelf strandde net voor de 16 van flevoboys waarna the boys de Nageler defensie verrasten met een lange bal door het midden. De rugdekking in de Nagelese defensie was nog niet hersteld waardoor in een 1 op 1 duel de spits vrij voor Gaizka kwam en niet faalde: 0-1.

Tot de rust nog wat knappe kansen voor ons: Gert en Matsoe die de keeper aardig aankeken, een schot van Mees op knap aangeven van Matsoe was wel geplaatst maar net niet krachtig genoeg om de keeper te verschalken.

De 2e helft dus met een achterstand van 1-0 starten. 4 verse wissels waarbij er 1 koud vanuit de Amsterdamse onderwereld gretig op het veld verscheen. Naar horen zeggen mocht hij vanwege oplettend en kordaat optreden 5 minuten eerder weg en was dus op tijd om de 45 minuten van de 2e helft geheel mee te maken.

De gretigheid en het idee dat we toch nog dicht bij minimaal een punt zijn doet ons veel balbezit en grotendeels veldspel op de helft van Flevoboys geven. Het duurt echter tot de laatste minuut van de blessuretijd voordat we dit punt verdienen. Todd neemt de laatste corner van de middag. Dit moet een goeie zijn daar het onze laatste kans is op een gelijkspel. Lekker scherp aangesneden, met voldoende kracht, valt de bal in de zone bij de eerste paal op de kop van Seki. Eerder deze pot had Seki al eens een achterhoofd gekopt, nu deed hij wat moest: de bal prachtig met kracht op de juiste plek naast de paal inkoppen! 1-1! Wat een opluchting!

Tot slot nog de complimenten voor de scheids van deze middag Toine “Landman” Giessen.

Al met al een leuke laatste wedstrijd voor de winterstop en die overwinning die houden we dus nog tegoed…

Tevens had de auteur van bovenstaand verslag, kennelijk in een creatieve bui (of was het één van zijn kinderen) ook nog een 'wedstrijdverslag' gemaakt van de wedstrijd van twee weken geleden tegen Ens...