Nagele 3

5e klasse 02

1 februari 2020 14:30

Onbekend

De winterstop zat er weer op en doordat iedereen zijn rust had gepakt en er niet getraind was, was een ieder topfit en pijnvrij. Urk 8 uit stond op het programma, de koploper waar de vis doorgaans duur betaald wordt. Nagele 3 was de hekkensluiter want gewonnen was er nog niet. Wel al vijf gelijke spelen en na vandaag kwam daar een 6e bij, want het duel eindigde in 3-3. Nagele kwam drie keer op voorsprong maar even zo vaak kwam Urk weer langszij.

Het duurde even voor de scheids kwam opdagen, maar uiteindelijk werd er om 14:40 uur afgetrapt door onze spits Ebel. Nagele speelde compact, om niet al te snel het schip in te gaan. Want de tegenstander met onder andere Kappie en Woeste in de gelederen beschikt over de nodige kwaliteiten. Na een kwartiertje spelen kwam Nagele op 0-1. Todd gooide een visje uit waar Jos achteraan ging en iets deed wat niemand zag aankomen. Hij lobte de bal over de uitgekomen keeper op fraaie wijze in het doel. Nagele gaf weinig weg, maar interim coach Mees wenste daar verandering in te brengen. Een speler van Urk was iets sneller en liep een tijdje vlak voor Mees uit en leek in de fuik te lopen. Op een gegeven moment was de maat vol en tikte Mees de speler onderuit. En laat dit nou net op het moment zijn dat beide heren de zestien in kwamen snellen. Penalty en een gele kaart voor Mees, die de 10 minuten tijdstraf maar al te graag in ontvangst nam met het oog op de 10 mijl van Apeldoorn de volgende dag. De penalty was echter een prooi voor keeper Gaizka die geen boter bij de vis wenste te doen. Niet veel kwam Urk toch op 1-1 maar Nagele kwam al snel weer op voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Todd leek te hard en over de achterlijn te verdwijnen. Sjeppe dacht daar echter anders over en hield de bal miraculeus binnen en stelde Michel in staat de 1-2 binnen te werken. Lang kon Nagele wederom niet genieten van de voorsprong. Een mooie trap van Kappie vloog over Gaizka in het net bij de tweede paal. Maar omdat de eerste helft minimaal 50 minuten duurde was er nog tijd voor Nagele om wederom te scoren. Een corner van Todd vloog over iedereen heen, maar achterin stond Bas S. die de bal controleerde en droog en laag in de verre hoek schoot zoals hij dat tijdens het inschieten ook al een paar keer liet zien. Rust: 2-3.

De 2e helft was te typeren als vlees noch vis. Nagele stond goed in positie en hield de boot af en anders was daar nog wel keeper Gaizka. Toch nog twee momenten van opwinding. Een corner van Urk kon door Reinder nog wel met het hoofd worden aangeraakt, maar richting kon hij er niet meer aan geven. De bal sloeg bij de 1e paal binnen, helaas een eigen doelpunt: 3-3. Tien minuten voor tijd kwam Woeste binnen de lijnen, en moest Nagele nog even alle zeilen bijzetten. In de stand kwam geen verandering meer. Zodoende leed koploper Urk schipbreuk en hengelde Nagele een puntje binnen.