Wildzang 3
8309BD
TOLLEBEEK
tel. 0527-650627

Op het kunstgras van Tollebeek kon de wedstrijd Tollebeek-Nagele vandaag natuurlijk gewoon doorgaan. Het was weliswaar koud en mistig, maar de grasmat lag er uiteraard uitstekend bij.

Bij beide ploegen ontbraken er vandaag een aantal belangrijke spelers, maar er stond aan beide kanten nog ruim voldoende kwaliteit op het veld.

De eerste paar minuten waren voor Nagele, maar daarna kwam de wedstrijd al vrij snel in evenwicht. In de eerste minuten was Nagele met name gevaarlijk over de rechterkant waar Emiel Krops een paar keer goed in de diepte werd aangespeeld, maar zijn voorzetten kwamen niet aan bij een speler van Nagele.

In de 12e minuut kon het eerste gevaar voor Tollebeek genoteerd worden, maar Cas Riks wist met een fraaie sliding erger voor Nagele te voorkomen. Nog geen minuut later schiet Tollebeek hard naast het doel van Nagele.

Tollebeek maakte goed gebruik van haar middenveld waar het redelijk makkelijk combineert en vaak de snelle aanval zocht. Voor Nagele was het zaak om alert te blijven en dat lukte redelijk goed. Misschien was het veldspel van Nagele iets minder verzorgd, maar het wist in de eerste helft zeker zo gevaarlijk te worden als Tollebeek. Het meest dicht bij een doelpunt voor Nagele was Okke de Jonge die de bal vanuit een corner boven op de lat kopte.

Hoewel beide ploegen de eerste helft nog wat kleine kansjes kregen, leek de rust aan te breken met een 0-0 stand. Inderdaad, leek.

In de laatste minuut van de eerste helft kreeg de aan de rechterkant volledig vrij staande Willem Hulsebosch van Tollebeek de bal aangespeeld. Op hoog tempo stoof hij met de bal aan de voet de 16 meter binnen waar laatste man Remon Kappers van Nagele hem onderuit haalde. De scheidsrechter kende terecht een strafschop toe. Bertus Nijmeijer liet keeper Tim Schaafsma van Nagele kansloos: 1-0. Een forse domper voor Nagele zo vlak voor rust en een lekkere opsteker voor Tollebeek.

Meteen na rust probeerde Nagele het initiatief te nemen. Het was ook iets meer aan de bal dan Tollebeek, maar gevaarlijk wist het niet echt te worden. In de 52e minuut kreeg Nagele een nieuwe dreun te verwerken. De maker van de eerste goal, Bertus Nijmeijer, schoot geheel onverwachts de bal van zeker 25 meter langs de kansloze Tim Schaafsma: 2-0.

De vraag op dat moment was of Nagele deze tweede tegenslag nog wel te boven zou kunnen komen. Toen de scheidsrechter affloot was bekend of het Nagele gelukt was, maar voordat het zover was gebeurde er nog van alles.

Nagele nam meer risico, maar Tollebeek dat vrij goed stond gaf niet veel weg. De wedstrijd werd wel wat pittiger zonder dat deze uit de hand liep. In de counter kreeg Tollebeek zo nu en dan ruimte maar tot twee keer toe werden de aanvallers van Tollebeek teruggefloten voor buitenspel.

In de 65e minuut claimde Nagele een strafschop nadat een van de spelers van Tollebeek de bal binnen de 16 met de hand speelde. De scheidsrechter zag het niet of kon het niet zien. Hij floot in ieder geval niet.

In de 71e minuut kwam Nagele toch vrij onverwachts tot scoren. Op aangeven van neef Dennis kapte Sander Koene binnen de 16 zijn directe tegenstander uit waarna hij van een meter of 5 de keeper van Tollebeek volledig kansloos liet. Zou het dan toch nog.

In de 81e minuut claimde Nagele weer een strafschop toen Dennis Koene op de rand van de 16 ten val werd gebracht. Ook nu wilde de scheidsrechter er niet aan, geen strafschop dus. Tollebeek leek de voorsprong over de streep te trekken. Maar waar Tollebeek in de laatste minuut van de reguliere speeltijd in de eerste helft op voorsprong kwam, kwam Nagele in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de tweede helft toch nog langszij. Een door Dennis Koene genomen corner kwam voorbij de tweede paal terecht bij Sander Koene die de bal voor het doel kopte waarna deze door Ad Withaar met het hoofd via de onderkant van de lat tot doelpunt werd gepromoveerd. Met Ad Withaar hebben we het meteen over de uitblinker aan de zijde van Nagele. Hij was bij Nagele vandaag de beste speler en wellicht was hij vandaag ook wel de beste speler van het hele veld.

In de reguliere speeltijd was het spel met name door blessures aan de zijde van Tollebeek regelmatig stil komen te liggen. Nagele vond dan ook dat er ruim tijd bijgeteld zou moeten worden. Dat deed de scheidsrechter ook, maar in deze slotfase was Tollebeek juist gevaarlijker dan Nagele. De stand onderging geen wijzigingen meer en kende uiteindelijk dus geen winnaar. Ondanks het gelijke spel was Nagele misschien toch wel de morele winnaar want Tollebeek gaf een 2-0 voorsprong, al dan niet onnodig, toch nog uit handen. Hoewel Nagele voor de volle drie punten naar Tollebeek was afgereisd, zal het achteraf toch wel tevreden zijn of moeten zijn met het in de slotfase behaalde punt.

Volgende week zaterdag speelt Nagele thuis. Dan komt het laaggeplaatste TOP 63 op bezoek. De wedstrijd in Nagele begint om 14:30 uur.

Opstelling Nagele: Tim Schaafsma, Leon Rienks (46.Wessel Claassen), Remon Kappers, Koen Westervoorde, Stijn Andela, Jeroen van der Vijgh, Cas Riks (70. Dennis Koene), Sander Koene, Emiel Krops (60. Luc de Buck) Ad Withaar en Okke de Jonge (60.Tijn Riks).