8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Een gehavend Nagele speelde vandaag in Franeker tegen titelkandidaat SC Franeker. Door de afwezigheid van een groot aantal geblesseerde spelers begon Nagele vandaag noodgedwongen met 2 spelers van JO19 in de basis, Max Koene en Tijn Riks.

Aan deze jongens heeft het niet gelegen, maar vanaf de eerste minuut liet Franeker zien waarom zij titelkandidaat is. Nagele werd meteen teruggedrongen en voordat het eerste half uur verstreken was, wist Franeker al 3 keer te scoren en speelde Nagele eigenlijk al een verloren wedstrijd. Bij alle 3 goals maakte de verdediging van Nagele geen al te sterke indruk.

In de 39e minuut leek het zelfs 4-0 te worden, maar waar de scheidsrechter bij het eerste doelpunt het vlagsignaal van de grensrechter negeerde, nam hij het vlagsignaal van de grensrechter van Nagele nu wel over. In de eerste 45 minuten wist Nagele maar 1 kans te creëren. Vlak voor rust werd een voorzet van Emiel Krops door de mee naar voren gekomen laatste man Cas Riks net over het doel van Franeker gekopt.

In de 2e helft was het spelbeeld nagenoeg gelijk aan dat in de eerste helft. Franeker controleerde de wedstrijd en zou in de 2 helft nog 2 keer weten te scoren. Ook bij deze tegengoals maakte de verdediging van Nagele geen al te sterke indruk. Deed Nagele dan niets terug in de 2e helft? Niet veel, maar wel iets. Rond de 60e minuut had Nagele toch even een opleving. Eerste kopte Jens Riks een corner van Thomas Koene van dichtbij net naast terwijl nog geen minuut later Sander Koene een voorzet van Tijn Riks net over kopte.

De 2 goals van Franeker in de 2e helft werden gescoord in de 57e en 67e minuut. Nagele mocht van geluk spreken dat het daar bij bleef. De eindstand werd uiteindelijk 5-0. Het werd dus een wedstrijd om snel te vergeten met een uitslag die uiteindelijk toch wel erg fors uitviel.

Zoals gezegd moet deze wedstrijd snel vergeten worden want komende zaterdag komt het laag geklasseerde Tonego uit Luttelgeest op bezoek. In de wetenschap dat een kat in het nauw vaak rare sprongen kan maken, zal Nagele ongetwijfeld weer vol aan de bak moeten om de 3 punten thuis te houden en in de race te blijven voor een periodekampioenschap. Vermeldenswaardig vandaag was nog wel het volgende moment in de 80e minuut van deze wedstrijd: JO19 speler Sem Krops maakte zijn debuut in het eerste elftal van de VV Nagele.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Max Koene, Cas Riks (60. Laurens Bloo), Koen Westervoorde, Remon Kappers, Jeroen van der Vijgh, Jens Riks, Sander Koene, Emiel Krops (50. Luc de Buck), Tijn Riks (75. Branco van Mourik), Thomas Koene (80. Sem Krops)