Aan Boord 1
8325HA
VOLLENHOVE
tel. 0527-243030

Afgelopen zaterdag 27 mei onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023. Nog 2 toernooidagen op het programma en een mooi afsluitingsweekend voor de boeg en dan kan de zomerstop weer beginnen. Vandaag mochten wij uit naar het ouwe land, op bezoek bij VENO J08.

Met zijn zessen op stap, dan is wisselen niet nodig en kan iedereen zich voor de volle 100% inzetten. Elke 10 minuten doen we wel een keeperswissel want een vaste keeper is nog niet nodig en er zijn er meer die voetbal graag afwisselen met keepen. Onze tegenstander VENO zijn we afgelopen winter in de zaal 2 keer tegengekomen en we waren een beetje op de hoogte van hun kwaliteiten. Vooral het schot vanaf de 2e lijn is sterk dus het voornaamste is om de tegenstander niet te laten schieten... soms is het best spannend om dan in de lijn van het schot te gaan staan maar wanneer je er staat wordt dat bijna altijd beloond met het veroveren van de bal of het teniet doen van een doelkans voor de tegenstander.

Om 0900u fluit de scheids voor de start van de wedstrijd. Het zonnetje schijnt, het gras is optimaal gemaaid en het publiek komt aanlopen... Even aftasten altijd die eerste 10 minuten. Zo ook vandaag. Dat het onverwachte schot bij enkele VENO spelers aanwezig is komt na 3 minuten uit. Balverlies op de middellijn van Nagele geeft bij VENO lucht om richting het nageler doel te dribbelen en aan te leggen voor een droge knal: keeper Sep is kansloos. Het schot hard en hoog en laat het netje bollen. 1-0. Gelukkig laten we ons hier niet door van de wijs brengen. Mooi samenspel brengt Sem in positie richting het doel. Ook hij heeft een flink schot in de benen en knalt de bal in de touwen 1-1.

In het 2e kwart scoren we over en weer: met 4-4 gaan we het derde kwart in. Nagele is duidelijk wat aangeslagen. VENO profiteert hiervan en loopt uit naar 8-4. Bij het begin van het 4e kwart maken we elkaar duidelijk dat we nog kansen hebben. Niet treuren maar lekker doorvoetballen! En dit lukt! We komen met 2 snelle goals terug tot 8-6. VENO voelt de hete adem van Nagele in haar nek. En anticipeert hier goed op: met wederom 2 forse knallen op doel laten ze zien wie er vandaag de sterkste is en stellen de punten veilig: eindstand 10-6.

Goed gespeeld, soms is een tegenstander gewoon iets beter ondanks dat het super Saturday is ðŸ˜Š. Voor de middag staat er nog een gezellig samenzijn op het programma en begeleiden we ons eerste elftal naar het veld. Wat een leuke ervaring! Nu op naar de toernooidagen!