Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 10

Westein 45
8561CA
BALK
tel. 0514-605991

Na de bekerwinst van vorige week op eigen veld tegen SVM, speelde Nagele vandaag haar 2e bekerwedstrijd. In Balk moest aangetreden worden tegen het in de 3e klasse uitkomende Balk.

Net als vorige week was het een wedstrijd met twee gezichten. Vorige week liet Nagele een slechte eerste helft volgen door een goede tweede helft. Uit bij Balk was het vandaag precies andersom. Nu speelde Nagele een uitstekende eerste helft en een zeer matige tweede helft. In de eerste helft was Nagele de betere en de gevaarlijkere ploeg. Het kreeg een aantal goede kansen en wist er daar twee van te benutten. De eerste goal viel in de 28e minuut. Dit was meteen de mooiste goal van de wedstrijd. Een pass van Remon Kappers werd door Leon Rienks vanaf de achterlijn teruggegeven op Tijn Riks die de bal op zijn beurt breed legde op Pim Withaar die van net buiten de 16 meter vrij kon schieten. De bal belandde op de paal, in de rebound tekende Ad Withaar voor de 0-1.

Een kleine 5 minuten later was het weer raak. Nu scoorde Ad Withaar op aangeven van Max Koene de 0-2. Balk wist daar in de eerste helft niet al teveel tegenover te stellen. Toch scoorde Balk op slag van rust nog bijna de aansluitingstreffer, maar de bij afwezigheid van vaste keeper Redmer Miedema keepende Tim van Eerten tikte de bal nog net uit de bovenhoek. De rust brak dan ook met een verdiende 0-2 voorsprong voor Nagele aan.

Al voor rust bracht Nagele overigens haar eerste wissel omdat Emiel Krops in de 40e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Thomas Koene. Ook in de rust werd er bij Nagele gewisseld. Pim Withaar en Cas Riks werden vervangen door Jeroen van der Vijgh en Koen Westervoorde, normaliter beiden meestal basisspeler. Voordat Nagele goed en wel gewend was aan haar wissels kwam Balk terug tot 1-2. In de 47e minuut belandde de bal na een afstandsschot op de paal en werd daarna in de rebound binnengekopt: 1-2.  Balk ging daarna meteen door en ging op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg nam het initiatief en behield dat, een paar momenten uitgezonderd, het grootste deel van de 2e helft.

In de 56e minuut kwam Balk al langszij nadat de scheidsrechter een overtreding van Leon Rienks binnen de 16 meter met een penalty zwaar bestrafte. Keeper Tim van Eerten, die overigens een uitstekende wedstrijd keepte, was kansloos: 2-2. Duidelijk op dat moment was wel dat het voor Nagele geen eenvoudige opgave zou worden om in de resterende 35 minuten deze 2-2 stand vast te houden.

In verdedigend opzicht moest Nagele daarom ook alle zeilen bijzetten. Met name Stijn Andela speelde hierbij een belangrijke rol. Als het heel erg penibel werd, was hij het die vaak op het juiste moment nog net op tijd ingreep. Daarnaast moest ook keeper Tim van Eerten nog een paar keer alles uit de kast halen om Balk van scoren af te houden. Aanvallend deelde Nagele nog wel een paar speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werd het nauwelijks. Lang leek het er op dat het 2-2 zou blijven, maar het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd.

In de 86e minuut moest keeper Tim van Eerten geblesseerd het veld verlaten en ging veldspeler Stijn Andela bij afwezigheid van een reservekeeper onder de lat staan. Omdat Nagele al zijn wissels al gebruikt had, moest het de slotfase met 10 man uitspelen. De druk van Balk werd groter, maar het ging er steeds meer op lijken dat Nagele de 2-2 stand toch over de streep zou trekken. Maar in de 90e minuut leek Balk de wedstrijd te beslissen door haar derde treffer te scoren. Omdat de zuivere speeltijd er nagenoeg op zat, hadden bij Nagele nog maar weinig mensen er vertrouwen in dat het gelijk zou worden. Nagele moest dus meteen de aanval opzoeken en deed dat ook. Dat leverde een corner op. De door Leon Rienks genomen corner werd door een van de verdedigers van Balk net naast het eigen doel gekopt. In de herkansing bracht Leon de bal weer voor het doel waarna deze door een van de verdedigers van Balk volgens de scheidsrechter met de hand gespeeld zou zijn: strafschop. Jeroen van der Vijgh liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en bepaalde de eindstand daarmee op 3-3.

Omdat het zowel binnen als buiten de lijnen allemaal wat onvriendelijker werd, was het maar goed dat de scheidsrechter snel affloot. Nagele hield uiteindelijk dan toch nog een gelijkspel aan deze wedstrijd over. Over de hele wedstrijd genomen misschien de meest terechte uitslag met een eerste helft duidelijk voor Nagele en een tweede helft duidelijk voor Balk. Volgende week speelt Nagele haar laatste bekerwedstrijd in deze poule. Dan speelt het thuis tegen Espel. Bij een overwinning heeft Nagele een goede kans om door te gaan als poulewinnaar. Enige voorwaarde is dan wel dat SVM niet van Balk verliest. Nagele doet er sowieso goed aan om op zoek te gaan naar een ruime overwinning tegen Espel in het geval dat Balk wint. Espel verloor namelijk beide wedstrijden van Balk en SVM met 5-0.

Let op: de thuiswedstrijd tegen Espel aanstaande zaterdag begint niet om 14:30 uur maar al om 12:00 uur. Dit omdat Espel 's middags het goed geplande 65 jarig jubileum wil vieren. Om 14:30 uur is er vervolgens nog wel gewoon een wedstrijd als Nagele 2 het thuis opneemt tegen Ens 2. Het belooft dus een mooie voetbalmiddag te worden. Tot dan!

Opstelling Nagele: Tim van Eerten (86. geblesseerd er af, geen vervanger meer), Stijn Andela, Cas Riks(46. Koen Westervoorde), Remon Kappers (70. Joris Koene), Leon Rienks, Pim Withaar (46. Jeroen van der Vijgh), Tijn Riks, Jens Riks, Max Koene, Ad Withaar (62. Branco van Mourik) en Emiel Krops (40. Thomas Koene).