Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 10

Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Nagele speelde vandaag op eigen veld haar eerste bekerwedstrijd tegen 3e klasser SVM uit Marknesse. Dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden, stond bij voorbaat vast.

Het was een wedstrijd met twee wel heel erg verschillende helften. De eerste helft was overduidelijk voor SVM. Nagele kwam er in de eerste 45 minuten nauwelijks aan te pas. Zelfs toen SVM na 15 minuten na een rode kaart met tien man verder moest, bleef SVM sterker. Nagele mocht van geluk spreken dat haar keeper Redmer Miedema een topdag beleefde. SVM kreeg kansen, maar elke keer was Redmer een sta-in-de-weg. In de 11e minuut kreeg SVM haar beste kans om op voorsprong te komen, maar een vanwege hands gegeven penalty was een prooi voor Redmer Miedema. Een mat spelend Nagele deelde in de eerste helft in aanvallend opzicht alleen een paar speldenprikjes uit via o.a. Ad Withaar en Jens Riks, maar dat leverde geen doelpunten op en dat zou ook te veel van het goede zijn geweest. De rust leek dan ook met een 0-0 stand aan te breken, maar daar dacht SVM echter anders over. Vlak voor rust kwam het verdiend op voorsprong. Richard de Boer tikte fraai binnen nadat Nagele binnen de 16 slap verdedigde. De rust brak dan ook aan met een 0-1 voorsprong voor SVM.

Duidelijk was dan ook dat Nagele, dat met een man meer speelde, in de 2e helft uit een ander vaatje moest tappen en dat deed het ook. Waar SVM in de eerste helft de bovenliggende partij was, was Nagele dat in de 2e helft. SVM had niet zoveel behoefte om veelvuldig de aanval te zoeken omdat het toch al met 1-0 voor stond. Daardoor kreeg Nagele meer balbezit en dat leverde in de loop van de tweede helft uiteindelijk resultaat op. Na een goed een-tweetje tussen Tijn Riks en Emiel Krops legt Emiel vanaf de achterlijn bij de doelpaal de bal terug op Ad Withaar die zich dit buitenkansje niet laat ontgaan: 1-1. Even later, het is inmiddels de 67e minuut, komt Nagele op een 2-1 voorsprong als Ad Withaar Max Koene de diepte instuurt. Max laat de uit zijn doel komende keeper van SVM kansloos: 2-1. Hierna zijn er nog wel wat kansen te noteren, maar deze leveren geen doelpunten meer op. SVM probeert in de slotfase nog wel met lange ballen van achter uit gevaar te stichten, maar echt in grote problemen komt Nagele niet meer. Zo stapt Nagele, dat een slechte eerste helft laat volgen door een veel betere 2e helft, dan toch nog met een overwinning van het veld. De eerste bekerwinst is daarmee een feit.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Leon Rienks (70. Yassin Trinidad), Remon Kappers (60. Pim Withaar), Koen Westervoorde (60. Stijn Andela), Joris Koene (46. Max Koene), Branco van Mourik (46. Tijn Riks), Jeroen van der Vijgh, Cas Riks, Jens Riks, Ad Withaar en Emiel Krops.