Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

De thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen kende een tumultueuze slotfase, een slotfase die Nagele toch nog een verdiend punt opleverde. Het was al met al geen hoogstaande wedstrijd.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. De eerste kans is voor Delfstrahuizen, maar vanaf de linkerkant gaat een schot net voorlangs. Aan de andere kant kopt Stijn Andela de bal na een vrije trap van Remon Kappers net over het doel van Delfstrahuizen. Het is Delfstrahuizen dat na ruim een kwartier spelen op voorsprong komt. Een scherpe voorzet van de linkerkant wordt door verdediger Remon Kappers net voor de handen van keeper Redmer in eigen doel gekopt. Een vroege tegenvaller voor Nagele dat de punten juist nu hard nodig heeft.

Na dit vroege tegendoelpunt probeert Nagele wel wat terug te doen, maar echt gevaarlijk weet het niet te worden. Er komen een paar kleine kansjes. Zo wipt Cas Riks de bal van dichtbij over de keeper van Delfstrahuizen heen, maar ziet dat de bal voor de doellijn net weggehaald worden. Max Koene komt over links een paar keer goed door, maar hij weet vanaf de achterlijn steeds geen vrijstaande medespeler te bereiken. De slotminuten van de eerste helft zijn duidelijk voor Delfstrahuizen. Nagele mag van geluk spreken dat keeper Redmer Miedema in deze fase goed bij de les is want tot drie keer toe houdt hij met knappe reddingen Nagele in de wedstrijd.

In tegenstelling tot de eerste helft leverde de tweede helft meer spektakel op met het meeste spektakel in de slotfase. Het is Nagele dat in de tweede helft meteen het initiatief neemt. Na een kwartier spelen lijkt het langszij te komen als Max Koene na aangeven van neef Sander Koene de bal binnenschiet. Tot verbazing van alles, maar dan ook echt van alles wat Nagele is, wordt dit doelpunt op aangeven van de grensrechter van Delfstrahuizen wegens buitenspel afgekeurd.

Ondanks deze tegenvaller gaat Nagele niet bij de pakken neerzitten. Het blijft de aanval zoeken. Nadat Stijn Andela een rebound uit een corner net geblokkeerd ziet worden door een van de spelers van Delfstrahuizen is het halverwege de tweede helft wel raak als Nagele een penalty mag nemen na een handsbal net binnen de 16 meter. Jeroen van der Vijgh, bij afwezigheid van Pim Withaar vandaag aanvoerder bij Nagele, schiet deze penalty feilloos binnen: 1-1.

Nagele lijkt na deze gelijkmaker iets gas terug te nemen en dat komt Nagele duur te staan. Leon Rienks brengt in het linker verdedigingsblok zijn directe tegenstander net binnen de 16 meter onreglementair ten val. De scheidsrechter kent hiervoor terecht een strafschop toe. Hoewel Redmer Miedema de goede hoek in gaat is de bal hem net te machtig en komt Delfstrahuizen voor de tweede keer deze middag op voorsprong: 1-2.

Nagele moet dus weer in de achtervolging en heeft het geluk dat Delfstrahuizen vanaf de 83e minuut met 10 man verder moet. Delfstrahuizen scoort haar derde treffer maar deze wordt wegens een hier aan voorafgaande overtreding afgekeurd. Dit levert een van de spelers van Delfstrahuizen uiteindelijk zijn tweede gele kaart op zodat Delfstrahuizen in de slotfase met 10 man de voorsprong over de streep moet zien te trekken. Maar na de zoveelste gevaarlijke corner in de slotfase van Leon Rienks, maakt een van de spelers van Delfstrahuizen op de doellijn hands en krijgt Nagele voor de tweede keer deze middag de kans om vanaf 11 meter langszij te komen.

De grensrechter van Delfstrahuizen gaat verhaal halen bij de scheidsrechter omdat hij voor deze handsbal werd gemaakt een overtreding op de keeper van Delfstrahuizen had gezien. De scheidsrechter gaat hier echter niet in mee. De penalty blijft staan. Ook deze tweede penalty wordt door Jeroen van der Vijgh, inmiddels strafschopspecialist, weer onberispelijk binnen geschoten waardoor Nagele alsnog een volkomen verdiend punt aan deze wedstrijd over weet te houden. Na het laatste fluitsignaal liepen de emoties bij vooral Delfstrahuizen nog hoop op. Dit leverde een van de spelers van Delfstrahuizen alsnog een rode kaart op.

Door dit ene punt wipt Nagele op de ranglijst op doelsaldo net over Sleat heen dat in en tegen Ens met 1-0 verloor. Nagele staat nu dus net boven de degradatiestreep, maar zal in de resterende drie wedstrijden toch echt nog aan de bak moeten om degradatiewedstrijden te ontlopen.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Joris Koene (70. Thomas Koene) Remon Kappers, Cas  Riks (85. Luc de Buck), Laurens Bloo (45. Leon Rienks), Jeroen van der Vijgh, Tijn Riks, Stijn Andela, Max Koene, Sander Koene en Branco van Mourik.