Tussenboersweg 2
7948NZ
NIJEVEEN
tel. 0522-491360

Nu het seizoen ten einde loopt, gaan de prijzen verdeeld worden. Maar dit zijn niet alleen hoofdprijzen, ook onderaan de ranglijst is er wat te verdelen. Hoewel Nagele zelfs nog een theoretische kans op een periodetitel heeft, is het volledig bezig met de strijd in de onderste regionen. De strijd om het ontlopen van degradatiewedstrijden die met de week spannender wordt. Voor de laatste nacompetitie plaats (plek 11) zijn nog heel wat gegadigden.

Nagele had vandaag dan ook maar één opdracht: winnen in Nijeveen van SVN’69. Vooraf geen gemakkelijke opgave want SVN’69 stond bovenaan in de tweede periode en zou er ongetwijfeld vol voor gaan. Bij Nagele speelde er nog wat anders, het jaarlijkse dorpsfeest. Een dorpsfeest dat meestal van invloed is op de fysieke gesteldheid van de spelers, zo ook vandaag.

Op een prachtige grasmat en met een lekker schijnend zonnetje werd er om 14:30 uur afgetrapt. Nagele begon sterk en was al in de eerste minuut dicht bij een doelpunt toen Branco van Mourik in scoringspositie kwam, maar dat leverde nog niets op. Het aanvallend gestarte Nagele was in het eerste kwartier het meest op de helft van SVN’69 te vinden. In het tweede kwartier werd SVN’69 gelijkwaardig terwijl het laatste kwartier van de eerste helft duidelijk voor de thuisploeg was. Er konden over en weer in de eerste helft een paar kleine kansjes genoteerd worden, maar echt in de problemen kwam geen van beide ploegen zodat met de beginstand (0-0) na 45 minuten de kleedkamers opgezocht werden.

Met in het achterhoofd het laatste kwartier van de eerste helft, was het de vraag hoe Nagele uit de kleedkamer zou komen. Even leek het er op dat SVN’69 op dezelfde voet verder zou gaan want het kreeg meteen na rust een 100% kans om de score te openen. Vanaf de achterlijn werd de bal keurig terug gelegd op een van de aanvallers, maar tot geluk van Nagele schoot deze speler de bal van dichtbij in vrije positie hard over het doel van Nagele.

Hierna nam Nagele het initiatief. In de eerste beste tegenaanval was het meteen bijna raak. Sander Koene gaf de bal op het juiste moment af aan de bij rust voor Max Koene ingevallen Thijs Engelchor. Alleen voor de keeper zag hij zijn inzet echter gekeerd worden door de keeper van SVN ‘69.

Even later was het wel raak. Tijn Riks gaf de bal voor waarna deze via Sander Koene terecht kwam bij Jeroen van der Vijgh die van dichtbij met het hoofd wist te scoren: 0-1.  Na deze voorsprong kreeg Nagele nog een aantal kansen om te scoren. Tijn Riks schoot van net buiten de 16 net naast terwijl Pim Withaar even later met de bal aan zijn voet alleen op de keeper af kon gaan. Zijn schot werd door de doelman echter tot corner verwerkt.

Voordat Nagele in de 71e minuut voor de tweede keer zou scoren, werd SVN’69 even daarvoor aan de andere kant gevaarlijk. Maar in vrije positie werd de bal uit een corner over gekopt. Het tweede doelpunt van Nagele werd gescoord door Branco van Mourik die op aangeven van Tijn Riks de bal vanaf de rechterkant fraai in het dak van het doel schoot en de stand daarmee op 0-2 bracht. Een op dat moment veilig lijkende voorsprong omdat SVN’69 aanvallend nog niet al teveel wist te creëren.

Toch leek Nagele nog even in de problemen te komen toen SVN’69 net buiten de 16 een vrije trap kreeg welke in tweede instantie werd binnengeschoten. Er stonden op dat moment nog 10 minuten op de klok. Al met al moest Nagele deze voorsprong uiteindelijk nog 15 minuten verdedigen omdat er ook nog eens 5 minuten aan blessuretijd bij kwam. Op één moment na, na een defensieve misser schoot SVN’69 op de paal, kwam Nagele niet meer echt in de problemen zodat er drie heel belangrijke punten aan het puntentotaal toegevoegd konden worden. Punten die gezien de overige uitslagen nog wel eens van cruciaal belang kunnen zijn of kunnen worden.

Nagele heeft nu net als Ens en Sleat 26 punten, maar heeft duidelijk een beter doelsaldo. Olympia’ 28 heeft 27 punten, Oudehaske 28 en Delfstrahuizen 29. Daarbij moet opgemerkt worden dat Oudehaske en Sleat nog maar één wedstrijd spelen terwijl de overige teams nog twee wedstrijden voor de boeg hebben. Kortom spanning genoeg. Aanstaande zaterdag speelt Nagele thuis tegen Steenwijk.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Joris Koene, Cas Riks, Remon Kappers (78. Laurens Bloo), Leon Rienks (60. Koen Westervoorde), Pim Withaar, Tijn Riks, Jeroen van der Vijgh, Branco van Mourik, Sander Koene (78. Luc de Buck) en Max Koene (46. Thijs Engelchor).