8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Het wil bij Nagele maar niet vlotten. De allereerste competitiewedstrijd dit seizoen uit bij Tollebeek werd nog gewonnen, maar daarna wist het geen punt meer te behalen. Ook vandaag zou Nagele uiteindelijk zonder punten terug naar de kleedkamer gaan.

Dat er vandaag gevoetbald werd was gezien de overvloedige regenval van de laatste tijd toch wel verrassend te noemen. Het veld was er door al deze regen niet beter op geworden en werd er in de loop van de wedstrijd ook zeker niet beter op. Dat er op zo'n veld geen vloeiende partij voetbal op de mat gelegd kon worden, spreekt voor zich. De glijpartijen waren niet van de lucht, er werd wel fel gestreden maar dat bleef allemaal ruim binnen de perken ook al omdat scheidsrechter Albada de wedstrijd uitstekend aanvoelde. Omdat Nagele over een redelijk licht elftal beschikt zou zo'n zwaar veld in het voordeel van Nagele moeten zijn. Dat bleek ook wel want juist de tieners die bij Nagele op het veld stonden, ging het spelen op dit zware veld relatief goed af.

Nagele begon de wedstrijd slap. In het eerste kwartier lag het initiatief daardoor vooral bij Sleat. Toch kwam het allereerste gevaar van Nagele, maar een slap schot van Emiel Krops ging na een kleine 2 minuten spelen langs het doel van Sleat. In de 4e minuut kreeg Sleat aan de andere kant haar eerste grote kans. Een bal van binnen de 16 werd vol op de schoen genomen. Gelukkig voor Nagele belandde de bal op de paal waarna de rebound een prooi was voor keeper Redmer Miedema. In de 13e minuut was het wel raak. Bij een hoge bal binnen de 16 werd er heel slap verdedigd waarna Kellen Cattell van dichtbij eenvoudig de 0-1 binnen kon schieten. Nagele moest dan ook al vroeg in de achtervolging.

Het zou tot de 25e minuut duren voor de eerste bal van Nagele op doel, maar het schot van Jens Riks bracht de keeper van Sleat geen moment in de problemen. Wel begon Nagele naarmate de eerste helft vorderde beter te voetballen waardoor het steeds meer vat op de wedstrijd kreeg. Na een half uur spelen was er een grote kans om weer naast Sleat te komen, maar op miraculeuze wijze werd een schot van de bewegelijke en sterk voetballende Max Koene door een van de verdedigers van Sleat van de lijn gehaald. Het laatste deel van de eerste helft ging gelijk op met Sleat iets gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer.

Bij Nagele waar vandaag spits Ad Withaar ontbrak, moest al na een half uur spelen Cas Riks geblesseerd het veld verlaten terwijl in de rust ook Emiel Krops er met een blessure vanaf moest. Zij werden vervangen door Joris en Thomas Koene. Laatstgenoemde kreeg al in een van zijn eerste speelminuten na rust een aardige kans, maar zijn schot vanaf links ging voorlangs. Na een klein kwartier spelen kwam er vanaf links weer gevaar. Thomas Koene gaf de bal voor bij de eerste paal waarna deze door Branco van Mourik met het hoofd verlengd werd, maar ook nu ging de bal voorlangs.

A
an de andere kant kreeg Sleat ook haar mogelijkheden. In de 63e minuut kreeg het een uitstekende schietkans van net buiten de 16, maar het geplaatste schot ging voor Sleat net langs de verkeerde kant van de paal. In minuut 70 kon Nagele de bal ondanks diverse pogingen maar niet uit het linker verdedigingsblok wegkrijgen. Uiteindelijk mocht een van de spelers van Sleat de bal daardoor voorgeven waarna deze  door Maurits Flapper vanuit de lucht fraai binnen gevolleerd werd: 0-2. Nagele had daarna geen keuze meer, het moest zo snel mogelijk op zoek naar de aansluitingstreffer.

Nagele probeerde dat wel maar erg overtuigend ging dat allemaal niet. Naarmate de tijd verstreek werd de energie en wellicht daardoor ook het vertrouwen in een goede afloop steeds minder. De grootste kans op de aansluitingstreffer kwam er in minuut 85 van de reguliere speeltijd, maar van dichtbij schoot Jeroen van der Vijgh op de keeper van Sleat. De laatste kans van de wedstrijd was voor Sleat, maar in vrije positie werd er over geschoten. Hoewel scheidsrechter Albada nog de nodige extra minuten aan de 2e helft toevoegde, gebeurde er niet veel bijzonders meer waarna Sleat met een misschien toch wel verdiende overwinning en Nagele met een een misschien toch onnodige nederlaag de kleedkamers op konden zoeken.

Hoewel bij Nagele vandaag geen enkele speler verzaakte, is het duidelijk dat er de komende wedstrijden nog meer energie in de wedstrijden gestoken zal moeten worden. Duidelijk is dat een goede conditie daarbij een belangrijk element is, is maar door de trainingsomstandigheden, het trainingsveld is niet of nauwelijks bespeelbaar, komt daar niet al teveel van terecht. Ook de komende weken zijn de weersvooruitzichten niet best, het zou daarom mooi zijn als Nagele bij een naburige vereniging met kunstgras tijdelijk extra trainingsfaciliteiten zou kunnen krijgen.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Stijn Andela, Cas Riks (30. Joris Koene), Pim Withaar, Leon Rienks, Jeroen van der Vijgh, Tijn Riks (75. Koen Westervoorde), Jens Riks, Emiel Krops (46. Thomas Koene), Branco van Mourik (65. Luc de Buck) en Max Koene.