Van Ommenstraat 2 A
8326CR
SINT JANSKLOOSTER
tel. 0527-246716

Bij Nagele loopt het dit seizoen tot op heden allemaal vrij moeizaam. Ook vandaag wilde het niet echt lukken. Er stond weer een heel erg jong, zeg maar piepjong, team op het veld want ook de routiniers Ad Withaar en Emiel Krops ontbraken nog eens. Nagele begon meer dan uitstekend aan de wedstrijd en was gedurende het eerste half uur de bovenliggende partij waarbij het een aantal uitstekende kansen kreeg om op voorsprong te komen via Branco van Mourik en Jens Riks. Maar na 30 minuten spelen stond er toch nog steeds een 0-0 stand op het scorebord.

Dat VHK nog niet had gescoord was niet meer dan logisch want aanvallend waren ze in deze fase niet of nauwelijks gevaarlijk. Keeper Redmer Miedema kreeg dan ook nauwelijks iets te doen. Maar vreemd genoeg stond er na 45 minuten spelen toch een 3-0 tussenstand op het scorebord. In de 32e minuut kwam VHK eenvoudig op voorsprong toen vanaf de rechterkant de bal ongehinderd voor gegeven mocht worden waarna de geheel vrijstaande Ruben Schuurman eenvoudig de 1-0 op het scorebord kon zetten. In de 40e minuut werd het 2-0. Keeper Redmer Miedema schoot de bal zo maar in de voeten van VHK speler Jac Rook die de bal eenvoudig kon binnen schieten. Toen dezelfde speler even later ook nog voor de 3-0 zorgde was het met Nagele gedaan. Het toch al broze zelfvertrouwen kreeg weer een enorme dreun te verwerken.

De kans op een veel grotere nederlaag diende zich met nog een tweede helft voor de boeg dan ook aan. VHK kreeg na rust meer dan voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de een na andere scoringskans werd  keurig om zeep geholpen. Nagele mocht daarbij van geluk spreken dat Redmer Miedema nog een paar keer uitstekend redding wist te brengen en dat ook de paal en lat deze druilerige zaterdagmiddag gunstig gezind waren. Aanvallend kreeg Nagele in de tweede helft geen of nauwelijks kansen waardoor de 3-0 ruststand tevens de eindstand werd.

Door deze nederlaag blijft het aantal behaalde punten in deze competitie voor Nagele op drie staan waardoor het op de voorlaatste plek is terecht gekomen. Als de weergoden Nagele gunstig gezind zijn, speelt het volgende week thuis tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Steenwijker Boys. Zaak is dat de punten dan wel thuis gehouden worden anders worden de zorgen toch wel groot.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Joris Koene (70. Jaron Kalter), Stijn Andela, Cas Riks, Leon Rienks (60. Remon Kappers), Pim Withaar,  Jeroen van der Vijgh, Tijn Riks, Jens Riks (60. Thomas Koene), Branco van Mourik en Max Koene (60. Luc de Buck).