Wildzang 3
8309BD
TOLLEBEEK
tel. 0527-650627

Hoewel het in de eerste wedstrijd van dit seizoen uit bij Tollebeek nog niet allemaal even makkelijk ging, won Nagele uiteindelijk toch nog vrij ruim met 2-5. Ad Withaar maakte als spits van Nagele vandaag het verschil.

De wedstrijd begon langzaam, het was van beide kanten wat aftasten. Pas na een kwartier spelen kwam de wedstrijd echt op gang en voordat de 20 minuten op de klok stonden, stond er een 0-2 voorsprong voor Nagele op het scorebord. Beide doelpunten kwamen op naam van Ad Withaar en dat deed hij beide keren met zijn hoofd, niet eens zijn specialiteit. Eerst kopte hij in de 16e minuut een voorzet op maat van Leon Rienks fraai binnen terwijl hij nog geen 3 minuten later een corner van Jens Riks binnen wist te knikken. Dit waren competitiedoelpunt nummer 99 en 100 voor de spits, een fraaie mijlpaal. Na 20 minuten spelen stond Nagele dus op een riante 0-2 voorsprong en leek een ruimere overwinning in het verschiet te liggen.

Maar dat zou toch anders uitpakken want naarmate de eerste helft vorderde werd Tollebeek sterker. Waar Tollebeek ten opzichte van Nagele voetballend misschien iets minder was, compenseerde ze dat ruimschoots door een grotere inzet en op dat punt kwam Nagele regelmatig tekort. Over en weer waren er in de loop van de eerste helft een aantal mogelijkheden te noteren.

Na een half uur spelen tikte keeper Redmer Miedema een vrije trap van Tollebeek net over. Even later werd de bal na een goed genomen corner door een van de spelers van Tollebeek in vrije positie naast gekopt. Aan de andere kant  waren Jens Riks en Tijn Riks gevaarlijk maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Het laatste deel van de eerste helft was het duidelijk dat de kans dat Tollebeek zou scoren groter was dan dat Nagele dat zou doen. En dat gebeurde uiteindelijk ook toen vlak voor rust Tollebeek de aansluitingstreffer scoorde. Een van de linkerkant genomen corner kwam in de rebound terecht bij de geheel vrij staande Erik Storm die eenvoudig wist te scoren en daarmee de spanning in de wedstrijd terug bracht: 1-2.

Na rust bracht trainer Peter Wiesenekker Jeroen van der Vijgh in om meer fysiek op het middenveld te hebben. Dit ging ten koste van Branco van Mourik. Na een kwartier spelen kreeg Nagele een riante mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden toen Emiel Krops diep gestuurd werd door Ad Withaar. Maar Emiel vond de keeper van Tollebeek op zijn weg. Een paar tellen later was het aan de andere kant een speler van Tollebeek die in vrijstaande positie over schoot. In de 65e minuut kwam Tollebeek langszij toen keeper Redmer Miedema geen antwoord had op een schot van Willem Hulsebosch van ruim buiten de 16 meter: 2-2. Een gelijke stand die op dat moment terecht was.

Maar in het laatste kwartier liet Nagele zien dat het vandaag uiteindelijk toch de betere ploeg was. In de 75e minuut speelt Ad Withaar zich binnen de 16 meter uitstekend vrij, maar hij ziet zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Vijf minuten later lijkt Nagele dan wel op een 2-3 voorsprong te komen als Max Koene diep gestuurd wordt door Ad Withaar. Hij mag alleen op de keeper van Tollebeek af maar speelt de bal iets te ver voor zich uit. Echter weet hij de bal toch uit de handen van de keeper te krijgen: 2-3. De scheidsrechter fluit uiteindelijk af omdat Max de keeper van Tollebeek aan zijn hoofd geraakt zou hebben.

Even later staat er wel een 2-3 voorsprong op het scorebord als de geheel vrijstaande Ad Withaar een kopbal van Jeroen van der Vijgh binnen schiet. Bij deze 2-3 zou het niet blijven want weer is het Ad Withaar die scoort en weer scoort hij met het hoofd. Een uitstekende pass van Jeroen van der Vijgh komt in de voeten van de diepgaande Max Koene die op zijn beurt de bal hoog richting de doelmond schiet waar Ad Withaar zijn 4e goal van de wedstrijd maakt en de wedstrijd definitief in het slot gooit. Er komt nog een goede kans voor Max Koene na een fraaie combinatie waarbij Thomas Koene en Ad Withaar betrokken waren. Het is uiteindelijk Stijn Andela die verantwoordelijk is voor de eindstand van deze wedstrijd als hij de keeper in tweeën passeert na een goede combinatie met Jens Riks: 2-5.

Al met al toch een hele ruime overwinning voor Nagele. Een eindstand die gezien het beeld van de gehele wedstrijd misschien iets aan de ruime kant was, maar uiteindelijk wel verdiend was omdat Nagele Tollebeek in de slotfase duidelijk overklaste. Voor trainer Peter Wiesenekker was het weer een leerzame dag. Nog nooit is Nagele met zo’n sterke bank aan de wedstrijd begonnen. Op de bank zaten een aantal spelers die normaal gesproken basisspeler zijn of kunnen zijn zoals Jeroen van der Vijgh, Laurens Bloo, Stijn Andela, Thomas Koene en Koen Westervoorde.

Al met al best lastig voor een trainer om elke zaterdag weer het sterkste elftal op de been te brengen. Een 2-5 overwinning is een uitstekende start in dit nieuwe seizoen in een waarschijnlijk sterke 4e klasse A. Volgende week speelt Nagele weer een derby tegen een buurdorp als het thuis speelt tegen Ens dat de competitie vandaag begon met een forse nederlaag tegen het uit Meppel afkomstige MSC.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Max Koene, Cas Riks, Remon Kappers, Leon Rienks (70, Laurens Bloo), Tijn Riks (60. Thomas Koene) Pim Withaar (70. Koen Westervoorde), Branco van Mourik (46. Jeroen van der Vijgh), Emiel Krops (60. Stijn Andela), Ad Withaar en Jens Riks.