Parallelweg 13
8332JD
STEENWIJK
tel. 0521-513743

Nagele speelde vandaag een hele belangrijke wedstrijd in Steenwijk tegen hekkensluiter Steenwijker Boys. Er stond sowieso voor beide ploegen veel op het spel. Om niet rechtstreeks te degraderen was winnen voor Steenwijker Boys eigenlijk een must terwijl Nagele moest winnen om niet de aansluiting met de ploegen boven zich te verliezen. Dus twee ploegen die eigenlijk beiden voor de volle winst moesten gaan.

Het zou uiteindelijk een heel doelpuntrijk duel worden. En dat is voor wedstrijden van Nagele, een uitzondering daar gelaten, dit seizoen bijzonder. Nagele behoort dit jaar bij de ploegen die weinig scoort en relatief weinig tegendoelpunten krijgt. Kortom verdedigend heeft het in het algemeen de zaken goed op orde, maar aanvallend zou het wel wat beter mogen. Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten. De eerste helft was voor Steenwijker Boys, de tweede helft was volledig voor Nagele.

De eerste 10 minuten gebeurde er nagenoeg niets. In ieder geval niet iets dat het vermelden waard was. Na een minuut of tien spelen kwam er eindelijk leven in de brouwerij. Het was Steenwijker Boys dat het eerste gevaarlijk werd. Een vrije trap net buiten de 16 werd gelukkig voor Nagele recht in de handen van haar keeper Redmer Miedema geschoten. Een paar minuten later kreeg Steenwijker Boys weer een  mogelijkheid, een schot van net buiten de 16 belandde op de buitenkant van de paal.

Hier bleef het in de beginfase niet bij want voordat het eerste kwart van de wedstrijd gespeeld was, kreeg Steenwijker Boys nog een paar goede kansen, maar de boys uit Steenwijk hadden hun vizier niet of in ieder geval nog niet op scherp staan. Nagele werd pas halverwege de eerste helft voor het eerst gevaarlijk, maar een kopbal van Pim Withaar uit een corner was te zacht om het de keeper echt moeilijk te maken. In de tegenaanval kreeg Steenwijker Boys een niet te missen kans na een voorzet van de rechterkant, maar van dichtbij werd de bal in kansrijke positie overgeschoten.

In de 27e minuut kreeg Nagele haar eerste grote kans. Via een aantal schakels (Jeroen van der Vijgh, Branco van Mourik en Tijn Riks), kwam de bal voor het doel voor de voeten van Sander Koene die zijn inzet net door de keeper gekeerd zag worden. Even later weer een grote kans voor Nagele. Op aangeven van Laurens Bloo mocht Jens Riks richting het doel van Steenwijker Boys gaan, maar hij zag zijn inzet door de keeper gekeerd worden.

In de 32e minuut werd Nagele op achterstand gezet. Steenwijker Boys kreeg een vrije trap net buiten de 16 die uiteindelijk via een van haar eigen spelers werd binnen geschoten: 1-0. Een forse tegenvaller voor Nagele dat nu in de achtervolging moest. Nog voor rust probeerde het de opgelopen achterstand ongedaan te maken, maar dat pakte anders uit. Vlak voor rust werd een aanval van Nagele afgeslagen waarna de bal rechtstreeks diep werd gespeeld op een van haar aanvallers. Hij ging in gezelschap van een van de verdedigers van Nagele richting de uit zijn doel komende Redmer Miedema. De speler van Steenwijker Boys passeerde weliswaar Redmer, maar werd wel naar de buitenkant gedreven. Een doelpunt leek daar mee voorkomen te zijn, maar tot verrassing van nagenoeg iedereen schoot hij de bal uit een bijna onmogelijke hoek fraai binnen en zette Steenwijker Boys daarmee op een comfortabele en volkomen verdiende 2-0 voorsprong. Met deze 2-0 stand gingen beide ploegen naar de kleedkamers. Voor Nagele was er dus duidelijk werk aan de winkel.

Na rust kwam een herboren Nagele binnen de lijnen. Duidelijk was dat er gescoord moest worden. Nagele ging met drie verdedigers spelen en koos voor een vierde aanvaller. Branco van Mourik ging naast/achter Sander Koene in de punt van de aanval spelen. Dat pakte uiteindelijk heel erg goed uit want na rust was het alles Nagele dat de klok sloeg. Nagele pakte vanaf minuut één het initiatief en drong Steenwijker Boys ver terug. Het gebruikte het hele veld en maakte ook heel goed gebruik van haar vleugels. Met name Max Koene was op de vleugel een plaag voor zijn directe tegenstander(s). Toch zou het eerste tegendoelpunt niet uit een van deze aanvallen komen, maar was het een fraai afstandsschot van Remon Kappers die van ruim 30 meter in vrije positie hard en laag binnenschoot: 2-1.

Nog voordat het eerste kwartier na rust om was, scoorde Nagele voor de tweede keer. Jeroen van der Vijgh vond de vrijstaande Branco van Mourik die de bal meteen doorspeelde naar de eveneens vrijstaande Sander Koene die eenvoudig kon binnen schieten: 2-2. Nagele was daarmee weer helemaal terug in de wedstrijd en een paar minuten later was het al weer raak. Een corner van Max Koene werd door Jeroen van der Vijgh doorgekopt naar de bij de tweede paal vrijstaande Pim Withaar die Nagele op voorsprong zette: 2-3.

Steenwijker Boys wist daar aanvallend weinig tegen over te zetten. Het gevaar moest komen van dode spelmomenten (vrije trappen en corners) of van lange ballen van achteruit met de wind als bondgenoot. Halverwege de tweede helft kwam Steenwijker Boys uit een dood spelmoment weer langszij, maar had daarbij wel de hulp van een van de spelers van Nagele nodig. Uit een vrije trap werd de bal hoog de 16 meter ingebracht. De bal werd door verdediger Joris Koene volkomen verkeerd geraakt en ging onhoudbaar voor keeper Redmer Miedema in het eigen doel: 3-3. Gelukkig voor Nagele kwam het in de 79e minuut weer op voorsprong. Laurens Bloo vond aan de linkerkant Branco van Mourik die de bal meteen doorgaf op Tijn Riks die van dichtbij Nagele weer op voorsprong zette: 3-4. Steenwijker Boys probeerde daarna nog wel om langszij te komen, maar kwam niet meer tot scoren.

Nagele deed dat wel. Na een goed uitgespeelde aanval mocht Yassin Trinidad alleen op de keeper afgaan. Met een fraaie passeerbeweging omspeelde hij de doelman en schoot de bal in het verlaten doel: 3-5. Voor zowel Yassin Trinidad als ook Tijn Riks betekende dit de eerste competitie goal in het shirt van Nagele 1. De eindstand bleef 3-5 en zo konden er dus drie punten aan het puntentotaal worden toegevoegd. Punten verdiend na een matige eerste helft en een heel sprankelende tweede helft. Nagele is door deze overwinning nog niet uit de degradatiezorgen, maar de aansluiting met enkele andere ploegen boven zich is daarmee wel gemaakt.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Stijn Andela, Remon Kappers, Cas Riks (46. Joris Koene), Laurens Bloo, Jeroen van der Vijgh, Tijn Riks (80. Yassin Trinidad), Pim Withaar, Jens Riks (34. Max Koene), Sander Koene en Branco van Mourik.