Datum

26 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Nagele is bezig met een goede reeks. Na een gelijkspel in de allereerste competitiewedstrijd werden de daaropvolgende drie competitiewedstrijden gewonnen. Zaterdag kwam daar een 4eoverwinning bij want ook Espel werd aan de zegekar gebonden, maar eenvoudig kwam deze uiteindelijk zeker verdiende overwinning niet tot stand.

Het was al snel duidelijk dat het fysiek spelende Espel er een echte wedstrijd van wilde maken door de spelers van Nagele fel op de huid te zitten. Daardoor kon Nagele maar moeizaam in haar spel komen. Zeker op  het middenveld had Nagele het daardoor moeilijk. Toch kwam Nagele al na een minuut of 6 spelen op een 0-1 voorsprong, tenminste dat dacht iedereen. Een verre ingooi van Sander Koene kwam via een speler van Espel bij Jeroen van der Vijgh terecht die eenvoudig kon scoren. Tot verbazing van een ieder vlagde de grensrechter van Espel voor buitenspel. Nog meer verbazing wekte het dat de nog jonge scheidrechter, die deze middag niet zijn beste wedstrijd floot, dit signaal overnam terwijl hij op basis van eigen waarneming toch had kunnen zien dat de bal uit een ingooi afkomstig was en het dus nooit geen buitenspel kon zijn.

Waar Nagele vaak probeerde om op te bouwen, koos Espel meestal voor de lange bal. Nagele kwam daardoor, zeker in de eerste helft een aantal keren in de problemen omdat Espel over heel snelle aanvallers beschiktIn de eerste helft kwam het meeste gevaar van Nagele uit corners. In de 9e minuut kopte Sander Koene uit een corner over, in de 18e minuut schoot Stijn Andela na een corner hard over terwijl Sander Koene weer uit een corner een kopbal net van de lijn gehaald ziet worden. Aan de andere kant krijgt Espel ook een paar goede kansen. Al in de 12e minuut kan Stijn Andela net op tijd ingrijpen als een van de spelers van Espel vanaf de rechterkant doorkomt en vrij kan inschieten. In minuut 21 krijgt Espel nog een goede kans. Na een duel op het middenveld dacht Nagele een vrije trap te krijgen en bleef apathisch wachten op een fluitsignaal, maar wat er kwam, geen fluitsignaal. Espel reageerde alerter, kreeg daardoor een kans, maar scoorde niet. In de 30e minuut brengt keeper Redmer Miedema goed redding op een schot van de zijkant. Tussen deze kansen van Espel door was Nagele meestal de meest aanvallende partij, maar wist nauwelijks kansen te creëren.

In de 31e minuut komt Nagele op achterstand als Espel er weer snel uitkomt en aanvaller Paul Poels van Espel een op een keeper Redmer Miedema kansloos laat: 1-0. Nagele wijzigt aan het eind van de eerste helft haar opstelling door de fysiek sterke Jeroen van der Vijgh naar het middenveld terug te halen.  Gelukkig hoefde Nagele niet lang tegen de 1-0 achterstand aan te kijken want in de 35e minuut kwam Nagele weer langszij. Na goed voorbereidend werk van Thomas Koene zorgde Timo van Klaarbergen voor de 1-1. Het laatste deel van de eerste helft was voor Nagele, maar voor de rust onderging de stand geen wijziging meer.

Hoewel er in het eerste half uur van de tweede helft nauwelijks hoogtepunten te vermelden waren, beide ploegen creëerden nauwelijks echte kansen, was het zeker een boeiend gevecht. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Nagele steeds meer de bovenliggende partij. Als er in deze fase van de wedstrijd een ploeg recht op de winst had, was dat Nagele. In de 80e minuut komt Nagele op voorsprong als Sander Koene uit een corner van Leon Rienks knap inkopt: 1-2. Deze voorsprong komt in de slotfase niet echt meer in gevaar omdat Espel, zeker de 2e helft aanvallend teleur stelt. Een van de spelers van Espel probeert nog wel een keer met een snoeihard schot de bal richting kruising te schieten. Het werd uiteindelijk niet de kruising maar het kruis van Nagele speler Laurens Bloo. Zijn edele delen kregen een danige opdonder en het koste ook enkele minuten voordat hij weer bij machte was om verder te spelen.

In de slotfase werd het zelfs nog 1-3 voor Nagele. Na een overtreding binnen de 16 meter geeft de scheidsrechter eerst voordeel, maar als de bal op de lat beland fluit hij alsnog voor een strafschop. Hoewel de keeper van Espel er nog goed bij zit, scoort Jens Riks voor Nagele de 1-3. Nagele kan weer 3 punten aan haar totaal toevoegen en blijft koploper. Volgende week komt hekkensluiter EBC op bezoek, aanvang 14:30 uur.