Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Na negen dagen geleden uit in Meppel met minimale cijfers (1-0) verloren te hebben van koploper MSC speelde Nagele vandaag de eerder dit seizoen afgelaste thuiswedstrijd tegen hetzelfde MSC. Nagele speelde deze paasmaandag duidelijk beter. Het gaf minder weg en was aanvallend beduidend gevaarlijker dan in de uitwedstrijd. Maar na 90 minuten spelen stond er vreemd genoeg toch een 1-4 eindstand op het scorebord. Een eindstand die gezien het hele beeld van de wedstrijd toch wel geflatteerd te noemen was.

In het eerste half uur gaf de verdediging van Nagele onder aanvoering van Laurens Bloo absoluut niets weg. Het kreeg aan de andere kant een paar goede kansen om te scoren. Beide keren via Ad Withaar. De eerste keer nadat hij zijn directe tegenstander uitkapte en de tweede was een 100 procent kans na een voorzet van de rechterkant. Nu schoot hij in vrije positie over. Ook was er nog een hands en penaltymoment maar de scheidsrechter koos voor de makkelijke weg om toch maar voor buitenspel te fluiten waar de grensrechter eerst nog genegeerd werd.

Rond de 30e minuut ging het echter even helemaal mis bij Nagele. Eerste werd een verre inworp Nagele fataal. De bal werd bij de eerste paal doorgekopt waarna de geheel vrijstaande Jesse Bakker bij de 2e paal eenvoudig kon inkoppen doordat de rechterverdediging in de rug verrast werd: 0-1. Nog geen 2 minuten later werd het zelfs 0-2 voor MSC. Een vrije trap van toch zeker een meter of 30 werd op uiterst fraaie wijze door Rense van Dijk binnen geschoten. Na weer een verre inworp werd de bal in de 42e minuut wederom doorgekopt, maar nu leverde deze doorgekopte bal nog geen doelpunt op. Een minuut later viel de 3e treffer wel. De bal werd door MSC de 16 ingebracht. Nagele verzuimde om de bal weg te werken waardoor Niek Kuurman de 3e treffer voor MSC kon scoren 0-3.

Met bij rust een 0-3 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Toch leverde de 2e helft nog best een aardige wedstrijd op. Nagele streed voor een beter resultaat. Het leek in de 55e minuut de eerste tegentreffer te scoren. Op aangeven van Thomas Koene werd de bal door Ad Withaar fraai binnen geschoten maar de bij het thuispubliek niet echt populaire MSC grensrechter constateerde als één van de weinigen buitenspel...

Zowel MSC als Nagele kregen daarna nog een paar kansjes om te scoren. Het was Nagele dat het net wist te vinden. Een kort genomen corner kwam uiteindelijk op de rand van de 16 meter bij Pim Withaar terecht. Zijn schot kwam vanaf de lat op de rug van een van de spelers van MSC en verdween in het eigen doel: 1-3. Nagele putte wel wat hoop uit deze treffer want er stonden toen nog bijna 10 speelminuten op de klok. Nagele bleef het proberen en werd ook een paar keer gevaarlijk. Het slotakkoord was echter voor de gasten. In de allerlaatste minuut zette Rense van Dijk namens MSC de 1-4 eindstand op het scorebord.

Er had voor Nagele wel wat meer ingezeten. Toch hoeft Nagele niet bij de pakken neer te gaan zitten want ook dit duel geeft zeker houvast voor de komende wedstrijden. Volgende week uit bij Sleat is het te hopen dat de stijgende lijn in het spel van Nagele zich laat uitbetalen.

Opstelling Nagele: Tim van Eerten, Stijn Andela (60. Joris Koene), Laurens Bloo, Cas Riks, Remon Kappers, Pim Withaar, Tijn Riks, Jeroen van der Vijgh, Branco van Mourik (75. Luc de Buck), Ad Withaar (60. Jens Riks) en Thomas Koene (75. Jos Withaar).