Real Madrid J08 en de toernooien: deel 1

7 juni 2022 10:00

Zaterdag 4 juni: onze 1e deelname aan het welbekende 10-dorpentoernooi! Flevoboys had de eer dit te organiseren voor J08. Aangekomen aldaar was het een gezellige boel van rennende en voetballende kinderen, begeleiders en ouders en de organisatie die hard zijn best deed de deadline van de start om 0900u te halen! Het mooie weer maakte het af deze ochtend en wat er ook gebeurde qua rangen en standen: deze ervaring was heel mooi!

Dan de wedstrijden! 10 clubs verdeeld in 2 poules. Wij zaten in poule A en kregen de geuzennaam "Real Madrid". Dat dit al een lichte druk gaf mocht de pret niet drukken. Zeker niet omdat wij onze eerste speelden tegen Liverpool aka Creil/Bant... Laten we nu net vorig week pakkie hebben gekregen van Creil/Bant... Maar goed: nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen!

Gelijktijdig werd er op 3 velden naast elkaar gestart met de wedstrijd. Dat dit enige focus vraagt om bij je eigen wedstrijd te blijven mag duidelijk zijn. Liverpool was gekomen om te strijden voor de titel en afwijkend van de CL finale maakten zij ons Real Madrid een koppie kleiner in 10 minuten tijd: 0-4.

Dan een wedstrijdje rust. Even naar de kleedkamer, de meegebrachte hapjes en drankjes met elkaar vergelijken, wat snoepen en dan weer terug naar het veld.

Hier stond Paris Saint Germain op ons te wachten. "Tollebeek" was gebrand om de winst in de derby niet weg te geven. In de 10 minuten speeltijd golfde het spel op en neer en was leuk om te zien. Helaas voor ons kwamen we niet tot schotkansen op het doel van PSG. PSG kwam echter wel in deze positie en maakte 2 mooie goals. Eindstand 0-2.

3e wedstrijd tegen Dortmund. Dortmund, komende uit het plaatsje Marknesse was ook in vorm bewezen ze met hun voorgaande wedstrijd tegen Liverpool. Onze jongens lieten zich hier niet van weerhouden om met elkaar vol op de bal te gaan! Waar dit de eerste 2 wedstrijden lastig was werd nu vanaf de 1e minuut uitgevoerd. En dat dit resultaten met zich meebrengt werd duidelijk! Met het afslaan van een aanval van Dortmund staat spits Feije goed op positie. De verdedigers deden hun werk sterk en keeper Loek mag de bal het spel weer inbrengen. Met een harde knal bereikt hij Feije. Feije, net terug van trainingskamp, neemt de bal prachtig aan en zet in voor de laatste meters naar het Dortmund doel. Oog in oog met de keeper schiet hij de bal sterk in de rechterhoek: 1-0!!!!

2 minuten later, een gelijke situatie. Nu met Meynt achter de bal. Feije loopt links mee als bliksemafleider. Na oogcontact tussen Meynt en Feije schiet Meynt de bal sterk in. De keeper, ook niet blind, zag in een split second wat er gebeurde en dook in de juiste hoek! Hij stootte de bal het veld weer in! Stijn, goed mee opgekomen vanaf het middenveld kan de bal onderscheppen, kapt een verdediger uit en schiet de bal in: 2-0! Wat een feest! Nog 2 minuten te gaan! Dit kan niet meer misgaan! Dortmund geeft echter niet op en gaat op zoek naar het Madrileense doel... De druk wordt hoog in de laatste minuten. Nog 1 minuut te gaan... nog een aanvallende actie. De spits draait, kapt en schiet! Keeper in de verkeerde hoek, 2-1. Door slim het spel te vertragen richting de aftrap schieten weer 30 seconden voorbij. De aftrap wordt genomen. Tikkie terug deze keer. Jens ontvangt de bal en schiet hem hard naar voren! Feije rent er achteraan maar de scheids fluit! Afgelopen! Onze 3e wedstrijd gewonnen!

Dat geeft energie voor het laatste potje uit de poule. De laatste wedstrijd tegen SC Emmeloord, vandaag Juventus. Een mooi affiche. Lars stroopt de mouwen op! Een voorbeeld voor allen want nu zijn wij herkenbaar! Mouwen omhoog en knallen! Op papier was Juventus een maatje te groot, in het spel lijkt het wel mee te vallen. We komen goed mee en geven vol tegengas. Toch vallen doelpunt 1 en 2 weer makkelijk tegen. Hierna een opleving van onze zijde! Het kan nog, nog 5 minuten! Een mooie aanval over links eindigt bij Loek op 10m1 vanaf het doel. Loek neemt aan, legt klaar en haalt uit. 2-1! Iedereen weer blij! Maar dat je je blijdschap in een voetbalwedstrijd niet te lang moet vieren werd even duidelijk. Direct na de aftrap valt de 3-1... En in de laatste minuut ook de 4-1... Jammer maar wel lekker gespeeld!

Met deze ervaringen op zak kunnen we opgetogen huiswaarts keren! Woensdag weer lekker trainen en dan zaterdag 11 juni ons laatste eindtoernooi van het seizoen!